Írjon nekünk

Sport

Rendhagyó válogatási elvek a férfi kajakozók számára

Megjelent:

Hüttner Csaba szövetségi kapitány csütörtökön kihirdette a férfi kajak négyesek rendhagyó válogatási elveit.

A magyar szövetség (MKKSZ) beszámolója szerint idén már a férfi kajak szakágban sem lesz külön négyes válogató, a szövetségi kapitány az egyesek 400 méteres és a párosok 500 méteres eredményei alapján állítja össze a csapathajót.

A cél, hogy már a szezon elején körvonalazódjon egy olyan egység, amelyik hónapokon át együtt tud készülni a szezon legfontosabb versenyére, az augusztus végi világbajnokságra.

“Tavaly egyértelműen kiderült, hogy változtatni kell a négyes válogatási elveken, mert csak azok a nemzetek tudtak eredményesen szerepelni 500 méteren a világbajnokságon, akik már év elejétől ugyanazt az egységet menedzselték” – mondja Hüttner, aki ebből kiindulva arra törekszik, hogy a magyar hajó is lehetőleg már a versenyszezon elejére összeálljon.

Az MKKSZ szakmai csapata áprilisban négyes tesztnapokat szervez Szolnokon azoknak a versenyzőknek, akik a tavalyi eredményeik, illetve a felkészülés alatt mutatott formájuk alapján szóba jöhetnek az 500 méteres négyes összeállításakor.

Hüttner hozzátette, a tesztnapokon minél több lehetséges összetételben kipróbálják majd az egységeket, hogy minden érdekelt számára egyértelműek legyenek az erőviszonyok.

A világkupát megelőző tájékoztatóversenyen egyesben, illetve 500 méteres párosban kell jól szerepelniük azoknak, akik K-4 500 méteren akarnak versenyezni az idén.

“A szakmai igazgatóval kidolgozott ötletünk alapján K-1 400 méteren rendezünk versenyt, mert időben ez a szám felel meg legjobban az 500 négyesnek. A tájékoztatón elért egyes és páros eredmények alapján két-két négyest állítunk majd össze, mind a négy egység versenyezni fog valamelyik világkupán” – magyarázta a szövetségi kapitány.

Mint kifejtette, amelyik hajó a legjobban teljesít, az indulhat az Európa-bajnokságon, és ha ott megfelelő eredményt ér el, akkor a világbajnokságon is.

A kontinensviadal után csak akkor változtatnak a négyes összetételén, ha gyengén szerepel a magyar egység, vagy valamelyik tagjának formahanyatlása indokolja a cserét.

MTI

Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb : A női váltó ezüst-, a férfi bronzérmes

Megjelent:

Szerző:

Mindkét magyar váltó érmet nyert a drezdai EnergieVerbund Arenában rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon: a női négyes második, a férfi harmadik lett. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Egy szakértő, aki büszke apa

Megjelent:

Szerző:

A szegedMA.hu kiemelten foglalkozik a férfi kézilabda Európa-bajnokság eseményeivel. A szünnapokon igyekszünk elemezni a mögöttünk hagyott meccset és esélyt latolgatunk a következő összecsapásokra. Ebben lesz segítségünkre a 75-szörös válogatott Bartók Csaba. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Kosárlabda: a TF örülhetett a végén

Megjelent:

Szerző:

Az utolsó percben veszítette el a Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzést a Kosársuli. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál