Gazdaság

Rekordméretű növekedéssel zárta a múlt évet a turisztikai piac

Rekordméretű növekedéssel zárta a múlt évet a turisztikai piac

2018. január 17., szerda
Rekordméretű növekedéssel zárta a múlt évet a turisztikai piac

Szeged az első Top 10-ben szerepel.

Növekedési rekorddal zárta a tavalyi évet a belföldi turizmus, 15 százalékkal nőtt 2017-ben, a vendégéjszakák 70 százaléka 1-2 napra szólt a Szállás.hu átfogó éves elemzése szerint. A portál MTI-nek küldött szerdai közleménye kiemeli: Budapest, Siófok és Eger vonzotta a legtöbb vendéget. Az idén folytatódhat a belföldi turizmus bővülése, mivel már most több az előfoglalás, mint tavaly ilyenkor. A Szállás.hu 2018-ra a magyar szálláspiacon átlagosan 7-10 százalékos bruttó szállásdíjbevétel-növekedést prognosztizál. Mészáros Judit, a portál marketingigazgatója szerint a tavalyi extra hosszú húsvéti hétvége hatása is jól látszik az eredményeken, áprilisban 38 százalékkal többen utaztak, mint egy évvel azelőtt.

A rekord növekedésben tavaly is szerepet játszott a SZÉP-kártya:

harmadával többször és 42 százalékkal nagyobb értékben fizettek vele, mint az előző évben. A számlák ötödét SZÉP-kártyával egyenlítették ki, átlagosan 73 468 forintot költöttek el így a kártyatulajdonosok. Az elemzés kitér arra, hogy a magyarok évről évre egyre korábban foglalnak szállást.

Idén hosszú hétvége dömping lesz, és sietnie kell annak, aki valamilyen szálláshelyen kívánja azokat tölteni.

Tavaly a népszerűbb helyszíneket már 3,5 hónappal előre lefoglalták - idézték Mészáros Juditot a közleményben. Az átlagos foglalás értéke eddig 63 440 forint, hossza 2,8 nap az új évben. Helyszínek között Budapestet, Hajdúszoboszlót és Egert választották a legtöbben 2018 első felére, de a top 10 között helyet kapott Hévíz, Gyula, Siófok, Szeged, Zalakaros, Miskolctapolca és Debrecen is. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.