Politika

Őszinteségi roham: Ujhelyi István szerint nem biztos, hogy lesz MSZP 2018 után!

Őszinteségi roham: Ujhelyi István szerint nem biztos, hogy lesz MSZP 2018 után!

2018. január 13., szombat
Őszinteségi roham: Ujhelyi István szerint nem biztos, hogy lesz MSZP 2018 után!

Újabb interjúban borult ki a tavaly októberben lemondott MSZP alelnök. Ujhelyi szerint nagy kérdés, hogyMSZP-nek fogják-e hívni az MSZP-t a tavaszi választások után. Az interjút az Azonnali készítette.

Nagy kérdés, hogy a tavaszi választás után is MSZP-nek fogják-e hívni az MSZP-t –

mondta

az Azonnalinak Ujhelyi István, aki októberben mondott le az MSZP alelnöki tisztségéről. A pártból azért nem akar kilépni, azt pedig nem árulja el: az MSZP, vagy új mozgalma, a RED listáján indul-e a 2019-es EP-választáson. Ujhelyi István akkor mondott le az MSZP alelnöki tisztségéről - idézi fel a lap, mikor Botka László visszalépett a párt miniszterelnök-jelöltségétől. Az Azonnalinak az EP-képviselő most azt mondta:

nem tudott azonosulni azzal az iránnyal,amelybe a teljes magyar ellenzék az MSZP-t is beleértve elindult, ezért adta vissza az alelnökséget.

Arra a kérdésre, hogy a 2019-es európai parlamenti választáson az

új, baloldali mozgalma a RED

, vagy az MSZP listáján indul-e majd, Ujhelyi István nem adott egyértelmű választ. Az MSZP korábbi alelnöke úgy fogalmazott:

biztos, hogy indulni fog képviselői helyért, de hogy a tavaszi választás után hogyan fog kinézni a magyar baloldal,„az egy másik kérdés”.

És hogy lesz-e még egyáltalán MSZP a választások után? Maga a közösség biztosan létezni fog, de hogy hogy fogják hívni, az majd április után derül ki– mondta a lapnak a szocialista politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.