Sport

Lékai Máté: nem szeretnénk imádkozni

Lékai Máté: nem szeretnénk imádkozni

2018. január 16., kedd
Lékai Máté: nem szeretnénk imádkozni

A magyar férfi kézilabda-válogatott két mérkőzés után két vereséggel várja a sorsdöntő csehek elleni szerdai meccset. Lékai Máté latolgatta az esélyeket.

Ez a papírforma, várható volt, hogy a megfiatalított magyar csapat nem szerez pontot a dánok és a spanyolok ellen, az azonban már nem volt a számítások között, hogy a csehek elverik a dánokat. Ez azt jelenti, hogy válogatottunknak nemcsak nyernie, hanem legalább négy góllal kell nyernie, hogy ne kelljen izgulni egy dán pontszerzésért a csoport rangadóján, a spanyol-dán meccsen.

- Gondolom meglepett a csehek bravúrja a dánok ellen. Hogyan értesültél az eredményről?

- A csarnokban néztem végig a meccset, mert engem vittek el doppingellenőrzésre. Nem ment gyorsan a mintavétel, így ott a doppingszobában néztem végig televízión meccset. Kemény mérkőzés volt végig, a csehek nagyon keményen és agresszíven védekeztek végig, felszívták magukat. A kapusteljesítményük is jó volt az egész meccsen, támadásban is nagyszerűt produkáltak és mindig volt egy olyan játékosuk, aki át tudta lendíteni őket a holtponton.

Volt, hogy a második félidőben hárommal vezettek a dánok, de onnan is fel tudtak állni. Ezzel érték el ezt a nekik kedvező bravúros eredményt.

- Az első fordulóban a spanyolok 17 góllal nyertek a csehek ellen, tegnap hoztak egy bravúrt a csehek. Melyik az igazi arca?

- Aki látta a spanyolok elleni meccsüket, az láthatta, hogy az első félidőben elkövettek tizenhárom technikai hibát, a második félidőben a spanyol kapus 60 százalékkal védett. Úgyhogy én azt mondom, hogy közelebb van a dán meccsen mutatotthoz a valós teljesítményük, de nyilván ők sem tudnak mindig ilyen jól játszani.

Egy olyan mérkőzés előtt, mint a szerdai, azonban nem számít, hogy kivel játszott az ellenfél az előző fordulóban. Igazi ki-ki meccs lesz, óriási küzdés hajtás, verekedés lesz.

- Ahhoz, hogy ne kelljen azon izgulnotok, hogy nyernek a dánok a spanyolok ellen, négy góllal kell nyernetek és ünnepelhetitek a továbbjutást. Látod a csapatban, hogy nyertek legalább négy góllal?

- Nem szeretnénk imádkozni az utolsó spanyol-dán meccs alatt, tehát benne kell, hogy legyen. Eddig két meccset játszottunk és két vereséget szenvedtünk.

Mindenképpen nyernünk kell.

Remélem én is tudok jobban játszani, mint eddig és ezzel segíteni a csapatot. Abban bízom, hogy továbbjutunk a csoportból. Fotó: MTI/Ilyés Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.