Írjon nekünk

Gazdaság

Keleti szomszédunkban ismét megjelent az afrikai sertéspestis

Megjelent:

A magyar-román határtól alig több mint 7 km-re afrikai sertéspestist (ASP) regisztrált egy háztáji állományban a Román Állategészségügyi Szolgálat.

A Nébih honlapján olvasható, a betegség tényét múlt hét csütörtökön a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették. A helyi hatóságok minden szükséges intézkedést haladéktalanul megtettek az ASP terjedésének megakadályozása érdekében.

A romániai Mikolában (Micula; Szatmárnémeti járás) egy háztáji állományban elhullott sertések kapcsán merült fel az afrikai sertéspestis gyanúja január 6-án. Az érintett gazdaság a magyar-román határtól alig több mint 7 km-re található. Az ASP tényét csütörtökön a román Nemzeti Laboratórium is megerősítette. A gazdaságban lévő, még élő sertéseket hatósági intézkedésre leölték, majd ezt követően a fertőtlenítést is haladéktalanul elvégezték a szakemberek.

A magyar Állategészségügyi Szolgálat haladéktalanul kijelölte Magyarországon a megfigyelési zónát.

Ez alapján Méhtelek és Garbolc teljes közigazgatási területe, Nagyhódos település egy része, valamint Rozsály és Zajta települések külterületeinek egy része került korlátozás alá.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Pisiljen egyet az akciós ágyért – kéri az IKEA

Megjelent:

Szerző:

Az IKEA arra biztatja vásárlóit, hogy pisiljék le hirdetését. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Emelkedik a benzin ára!

Megjelent:

Szerző:

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült az MTI piaci forrásokból szerdán. Kommentek

Tovább olvasom

Gazdaság

Szegedi cég menti meg a pécsi milliárdos könyvbirodalmát

Megjelent:

Szerző:

Matyi Dezső egykori Alexandra könyvbirodalmáról van szó. A nevet és webshopot ugyanis egy szegedi cég, a Bookangel vette át.

Tovább olvasom

Aktuál