Politika

Január 16-án postai úton kezdik kézbesíteni a megemelt nyugdíjakat.

Január 16-án postai úton kezdik kézbesíteni a megemelt nyugdíjakat.

2018. január 12., péntek
Január 16-án postai úton kezdik kézbesíteni a megemelt nyugdíjakat.

A megemelt nyugdíjak 2,7 millió ember számára jelentenek jó hírt, közte mintegy 2 millióan vannak az öregségi nyugdíjasok.

Elkezdődik a megemelt nyugdíjak kézbesítése, a pénz a napokban megérkezik az idősekhez - mondta Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára pénteken, Budapesten. A parlamenti államtitkár kifejtette: pénteken banki utalással, január 16-án postai úton kezdik kézbesíteni a megemelt nyugdíjakat. Rétvári Bence elmondta: idén tavalyhoz képest 3 százalékkal magasabb nyugdíjat utalnak át, úgy számoltak, hogy ennyi lesz az infláció 2018-ban. Ez azt jelenti, hogy átlagosan bő négyezer forinttal érkezik több az érintettek számlájára havonta, mint a tavalyi évben - közölte a parlamenti államtitkár. Kifejtette:

a megemelt nyugdíjak 2,7 millió ember számára jelentenek jó hírt, közte mintegy 2 millióan vannak az öregségi nyugdíjasok.

Emellett érinti a nyugdíjszerű ellátásban részesülőket, többek között az árvaellátásban, a megváltozott munkaképességűeknek járó ellátásban, az özvegyi járadékban, rokkantsági ellátásban, baleseti járadékban részesülőket. Rétvári Bence úgy fogalmazott: Magyarország egy többgenerációs otthon, különböző nemzedékek élnek együtt, s ha nőnek a bérek, javul a gazdaság teljesítménye, akkor fontos, hogy ezt az idősek, nyugdíjasok is érezzék. Emlékeztetett:

2010-ben vállalták, hogy megőrzik a nyugdíjak értékét.

Az ezt megelőző időszak arról szólt, hogy mennyit veszítenek a nyugdíjak értékükből, ekkor vették el az érintettektől a 13.havi juttatást is - jegyezte meg az államtitkár, aki hozzátette: 2010 óta nem csak megőrizték a nyugdíjak értékét, de közel 10 százalékkal növelni is tudták azt. Hozzátette: a nyugdíjak értékének megőrzése mellett többletjuttatásokat is szerettek volna számukra biztosítani, ezt a célt szolgálta a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, amelyet tavaly és tavalyelőtt is megkaptak a nyugdíjasok, és ilyen juttatás a nyugdíjprémium is, amelyet először Magyarország történetében 2017-ben utaltak. Jelezte: az idei költségvetésben már szerepel az a 32 milliárd forint, amit - ha a gazdaság teljesítménye megfelelően magas szintű lesz, s amire Fidesz-KDNP kormány esetében jó esély van - kifizetnek a nyugdíjasoknak. Jelezte: változás még januártól, hogy a nyugdíj mellé havonta plusz 50 ezer forintot kapnak, akik legalább 20 éven keresztül otthon ápolták tartósan beteg gyermeküket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.