Balhé

Egy nőt próbált meg az unió területére becsempészni

Egy nőt próbált meg az unió területére becsempészni

2018. január 18., csütörtök
Egy nőt próbált meg az unió területére becsempészni

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a német férfival szemben, aki egy koszovói nőt próbált lakóautója ágyneműtartójában az Európai Unió területére csempészni.

A Németországban élő férfi interneten keresztül megismerkedett egy koszovói nővel, s az internetes kapcsolat során megbeszélték, hogy a vádlott segítséget nyújt a nőnek Szerbiából Németországba utazni. A megbeszélteknek megfelelően a vádlott novemberben Németországból Szerbiába, Belgrádba utazott lakóautójával. Még aznap a délutáni órákban a vádlott gépkocsijába beszállt a nő és elindultak együtt Magyarország irányába. A Röszke autópálya határátkelőhelyhez érve még a határ előtt a nő a gépkocsi lakóterébe ment, ahol bebújt az ágyneműtartóba. A határellenőrzés során átvizsgálták a gépkocsi utasterét is, ahol az intézkedő rendőrök az ágymatrac alatt, az ágyneműtartóban megtalálták a koszovói állampolgárt, aki semmilyen a jogszerű magyarországi tartózkodását igazoló okmányokkal nem rendelkezett. Az ügyészség a vádlottat embercsempészés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.