Hírzóna

Csúnyán ráfázott: olyat hirdetett az interneten, ami nem is volt a birtokában

Csúnyán ráfázott: olyat hirdetett az interneten, ami nem is volt a birtokában

2018. január 5., péntek
Csúnyán ráfázott: olyat hirdetett az interneten, ami nem is volt a birtokában

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb állampolgárságú férfival szemben, aki 2016 júliusában, miután az elvárható körültekintést elmulasztotta, bűncselekményből származó pénzösszeget vett fel a bankszámlájáról.

A vádirat szerint ismeretlen személy az interneten és e-mailben műanyag ládákat hirdetett, amely termékek valójában nem álltak a rendelkezésére, célja kizárólag a termékek vételárának megszerzése volt. A hirdetőtől 2016 júniusában két cég összesen mintegy 5100 műanyag ládát és rekeszt rendelt, a vételárat az eladó által megadott bankszámlára küldték el. A vádlott, ismeretlen személy kérésére, 2016 júniusában, Szegeden bankszámlát nyitott, ezen számlára küldte meg a két vevő az összesen mintegy 1.900.000,- forintot. A vádlott ezen összegből 2016. július 1-jén 1.885.000,-Ft-ot felvett és azt ismeretlen személynek átadta. A vádlott 10.000,- Ft kapott a közreműködésért. A vádirat szerint a vádlott a tőle elvárható figyelem és körültekintés elmulasztása miatt nem tudott arról, hogy a pénzösszeg bűncselekmény elkövetéséből származik. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a szerb férfit gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétségével vádolja. Az ügyészség a vádlottal szemben Magyarország területéről történő kiutasítást indítványozott. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.