Szórakozás

Alakítsd Te a történelmet!

Alakítsd Te a történelmet!

2018. január 10., szerda
Alakítsd Te a történelmet!

Január 21-ig regisztrálhatnak a diákok az Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyre (OKPV). A 2018 első negyedévében megrendezendő történelmi témákat feldolgozó stratégiai versenyt immár ötödik alkalommal szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Case Solvers csapata.

Az elmúlt években már közel 1500 diák vett részt az ország legnépszerűbb, középiskolásoknak szóló esettanulmány versenyén. A tanulók számára idén is fontos motiváló tényező lehet, hogy a győztes csapat egy négynapos párizsi utat nyerhet. „A részvételt elsősorban azoknak a diákoknak ajánljuk, akiket érdekel a stratégia és a problémamegoldás világa, valamint szeretnék fejleszteni logikai, érveléstechnikai és prezentációs képességeiket. A verseny célja, hogy a tanulók megismerkedjenek a problémamegoldás módszertani hátterével, valamint hogy bővítsék történelmi ismereteiket” – mondta Dékány József, az OKPV szervező csapatának vezetője. Hozzátette: a résztvevők olyan elemzői és előadói képességeket szerezhetnek a verseny során, amelyeket a későbbi tanulmányaikban is sikerrel hasznosíthatnak. A versenyre jelentkezni az OKPV (https://okpv.hu/regisztracio) oldalán található online felület kitöltésével lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.