Hírzóna

A nyugalmat, a biztonságot szeretnék megőrizni a polgármesterek

A nyugalmat, a biztonságot szeretnék megőrizni a polgármesterek

2018. január 14., vasárnap
A nyugalmat, a biztonságot szeretnék megőrizni a polgármesterek

Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere szerint a nyugalmat, a biztonságot szeretnék megőrizni a magyar települések vezetői, ezért utasítja el a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ), hogy Magyarország bevándorlóország legyen és a településeken bevándorlásszervező irodák működjenek.

Cser-Palkovics András, aki az MJVSZ társelnöke is, vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta: a szervezetnek fontos, hogy a közelmúltbeli európai uniós döntések miatt kiálljanak a kormány törekvései mellett, nem szeretnék, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon, és azt sem, hogy bevándorlásszervező irodák működjenek településeiken.

Hangsúlyozta: a nyugalmat, biztonságot, békességet szeretnék megőrizni, mert ezek a fejlődés feltételei is.

Cser-Palkovics András közölte: az MJVSZ pénteki konferenciáján felszólaltak olyan települések vezetői, amelyeket érintett a bevándorlás - vagy azért, mert korábban menekülttábor volt ott, vagy a határ mentén találhatók és átvonultak rajtuk a migránsok - és tőlük volt leghitelesebb annak felsorolása, mit kell elkerülni a biztonság megőrzéséért. Kitért arra is: azon települések polgármesterei, ahol volt menekülttábor, arról is beszámoltak, mekkora különbség volt a korábban menedekültstátuszért jogszerűen folyamodók és az illegális bevándorlóként érkezők "viselkedése, hozzáállása" között. Ezek a polgármesterek jelezték, hogy ez nagyon komoly problémákat okozott az érintett települések mindennapjaiban - tette hozzá. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.