Hírzóna

Tudatosságot igényel a biztonságos játékvásárlás

Tudatosságot igényel a biztonságos játékvásárlás

2017. december 13., szerda
Tudatosságot igényel a biztonságos játékvásárlás

Ezekre figyeljen, ha jót akar gyerekének.

A gyerekjátékok szempontjából legforgalmasabb időszakban a szülőknek fokozottan figyelniük kell a minőségre, és míg a szabályos jelölésekkel a legtöbben tisztában vannak, mégsem keresik célzottan a biztonságos termékeket. A játékfajta kiválasztásában ugyanakkor tudatosabbak a magyar szülők: a REGIO JÁTÉK adatai szerint egyre többen keresnek fejlesztő ajándékot gyermeküknek. A 2017-es karácsonyi időszakban az átlagos online kosárérték 8000 forint, a hagyományos áruházból 6500 forintos számlával távozunk.

Az idei karácsony slágerei a kreatív- és fejlesztő játékok.

„A magyar szülők kiemelkedően sok fejlesztő játékot vásárolnak a közép-kelet-európai régiót tekintve, egyre erősödő tudatosság figyelhető meg ajándékválasztáskor.

A top kategóriákban található játékok által fejlődik a gyermek logikája, kézügyessége és problémamegoldó képessége,

melyeknek egész életen át kimutatható hatásuk van” – magyarázta a marketingvezető. A karácsonyfa alatt az aktuális mozis mesehősök (pl. Star Wars), a mindig népszerű szerepjátékok (pl. barkácskészlet, játékkonyha) és a természetes anyagú fajátékok is megtalálhatók lesznek idén.

A REGIO JÁTÉK fogyasztóvédelmi referensének legfontosabb tanácsai játékvásárlás esetén:

Társasjátékok:

a gyártói ajánlást az életkorra vonatkozóan vegyük figyelembe, hiba lehet, hogy a kicsi testvér is odaül társasozni, és elkapja a kisméretű dobókockát vagy bábot, ami fulladásveszélyt jelenthet. A csomagoláson jelölve van a 0-3 éves korig tiltás, vagyis hogy a játék 3 éves kor alatti gyereknek nem való.

Funkcionális játékok (pl. hintaló, gyerekhinta):

játék közben a szülő semmiképpen ne távolodjon el karnyújtásnyinál nagyobb távolságra gyermekétől!

Kreatív készletek:

a termék doboza jelzi a termék tartalmát, így a szülő meg tudja ítélni a kreatív készlet nehézségi fokát. Bár a játéküzletek által forgalmazott gyurmákra és festékekre igaz, hogy nem tartalmaznak az egészségre ártalmas anyagot, ettől függetlenül ügyeljünk rá, hogy szembe, szájba ne kerüljenek, mert nem alkalmasak étkezési célra.

Puzzle:

vásárlása 2 éves kortól jellemző, akkor még nagyobb darabokkal, amely a kicsik szín- és formavilágának megfelel. A nagyobb gyermekeknek nagyobb darabszámú és kis darabokból álló kirakós vásárolható már. Itt is figyeljük a gyártó korcsoport ajánlását, mert magáról a képről nem állapítható meg mindig a puzzle nehézségi foka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.