Közélet

Télikabátból sosem elég!

Télikabátból sosem elég!

2017. december 16., szombat
Télikabátból sosem elég!

Ruhával és meleg étellel kedveskedtek a hajléktalanoknak és a rászorulóknak az ünnepek alkalmából Szegeden.

Mandász Kriszta és Nemes Ágnes neve már nem ismeretlen a szegedieknek – ők azok, akik időről-időre

gyűjtést szerveznek

a fedél nélküliek javára a városban. Szombaton ismét a Bertalan-híd lábánál várták a felajánlásokat, hogy szebbé tegyék az utcán élők és a rászorulók karácsonyát.

– Az akció sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy nem tudtunk mindenkinek télikabátot adni, mert többen jöttek el, mint amennyi összegyűlt – mondta a Szegedmának Mandász Kriszta.

A meleg holmikon túl gőzölgő paprikás krumplit is osztottak a híd alatt. Összesen negyven adag fogyott el, amit az egyik helyi étterem jóvoltából falatozhattak a megjelentek.

A megmaradt ruhadarabokat a szegedi sürgősségi osztálynak, a gyermekholmikat az anyaotthonnak ajándékozzák. A szervezők nem sokáig tétlenkednek: december 30-án kenyérrel és virslivel lepik meg a hajléktalanokat, kvázi egy kis szilveszteri bulit tartanak a Szegedi Máltai Csoportnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.