Közélet

Rovó László lett az SZTE rektorjelöltje

Rovó László lett az SZTE rektorjelöltje

2017. december 18., hétfő
Rovó László lett az SZTE rektorjelöltje

A Szegedi Tudományegyetem 52 fős szavazati jogkörrel bíró Szenátusában 41-en támogatták Rovó Lászlót, az SZTE Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika 52 éves tanszékvezető egyetemi tanárát.

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa december 18-i rendes ülésén tűzte napirendre az egyetem rektorjelöltjének megválasztását. A rektorjelölt-választás eredményét a Szenátus ülését követően Dömötör Máté, a Szegedi Tudományegyetem Jogi, Igazgatási és Humánpolitikai Főigazgatóság főigazgatója ismertette. Mint elmondta, Rovó László pályázata egy fordulóban, nagy arányban nyerte el a szavazók bizalmát. Ezt követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálja a szavazás szabályosságát, majd ha mindent rendben találtak, akkor terjesztik fel a jelöltet a köztársasági elnöknek. Pozitív elbírálás esetén

2018. július 1-től négy évre veheti át Rovó László az egyetem vezetését.

A jelenlegi rektor, Szabó Gábor megbízatása június 30-án lejár, s mivel már eddig két ciklusban is elnyerte a bizalmat, így ő már többször nem indulhatott a pozícióért.

Rovó László az eredményhirdetést követően úgy fogalmazott, a nagyarányú támogatottság nemcsak személyének, hanem elsősorban a programjának szól. – Az egyetem elkövetkező négy évének fő feladata egy új struktúra kialakítása, amely a várható fejlesztésekre épül. Valamennyi kar számára megnyílhatnak a lehetőségek elképzeléseik megvalósításához. Célom, hogy az egyetem nagyot lépjen előre hazai és nemzetközi viszonylatban is – emelte ki. Az SZTE Hallgatói Önkormányzata is Rovó László mellett foglalt állást. Az újdonsült rektorjelölt erre reagálva elmondta, a jelenkor hallgatói a jövő reménysége, fiatal kutatói, éppen ezért kiemelten fontos a fiatalok támogatása, hiszen ők építik a jövőt. Rovó László ennek szellemében irányítaná a Szegedi Tudományegyetem munkáját. A rektori székért indult még Máté-Tóth András, az SZTE BTK Vallástudományi Tanszékének 60 éves alapító professzora és vezetője, valamint Gulyás László, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar 52 éves professzora.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.