Sport

Országos Rubik-rekord: Maróti Róbert ismét történelmet írt

Országos Rubik-rekord: Maróti Róbert ismét történelmet írt

2017. december 3., vasárnap
Országos Rubik-rekord: Maróti Róbert ismét történelmet írt

Az üllési származású fiatal rövid időn belül újfent beírta magát a magyar Rubik-kockások történelemkönyvébe.

Egy Pécsett rendezett országos versenyen döntötte meg a 4x4x4-es versenyszám magyar rekordját. Mint elmondta, az előző rekord 29.22 másodperc volt, míg ő legutóbb 26.98 másodperc alatt varázsolta egyszínűre a kockát. A rekord azért is értékes számára, mert ez az időeredmény még a korábban, a gyakorlása során rakott időeredményeinél is gyorsabb. Róbert néhány hete a 3x3x3-as kocka átlagkirakási rekordját is megdöntötte a fővárosban, 8.49 másodperces átlagot produkált. A korábbi rekordot Bózsing Hunor tartotta 8.51 másodperccel. Portálunknak

korábban

kifejtette, a kíváncsisága sarkallta arra, hogy mérje időeredményeit, az első kirakásai mintegy három és fél percet vettek igénybe. Az egyik videómegosztó oldalon talált rá korábbi versenyeken készült felvételekre, amelyek hatására eldöntötte, komolyabban szeretne foglalkozni újdonsült hobbijával. Az első, 2008-ban teljesített sikeres kirakását követően négy év elteltével vett részt az első megmérettetésén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.