Hírzóna

Nem lehet népszavazás december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításáról

Nem lehet népszavazás december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításáról

2017. december 15., péntek
Nem lehet népszavazás december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításáról

Nem gyűlt össze a népszavazás kiírásához elegendő százezer aláírás december 24. munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében - állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken.

Az NVB megállapította, hogy a Bíró Zoltán által kezdeményezett, december 24. munkaszüneti nappá nyilvánítását célzó népszavazáshoz összegyűjtött aláírások száma nem érte el a százezret. Bíró Zoltán 21 935 ívet adott le, ezeken a lehetséges aláírások maximális száma 70 722. Bíró Zoltán kérdése így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy december huszonnegyedike munkaszüneti nap legyen?" A kezdeményező november 28-án adta le az összegyűjtött aláírásokat. A jogszabály szerint ha az aláírásgyűjtésre rendelkezésre álló idő alatt sikerült összegyűjteni kétszázezer érvényes aláírást, akkor az Országgyűlésnek 30 napon belül el kell rendelnie a népszavazást. Ha az aláírások száma százezer és kétszázezer között van, akkor a parlament dönti el, hogy elrendeli-e a népszavazást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.