Közélet

Mindennap klímanap! Rajzpályázat

Mindennap klímanap! Rajzpályázat

2017. december 4., hétfő
Mindennap klímanap! Rajzpályázat

A Csongrád Megyei Önkormányzat klímaprogramja keretében rajzpályázatot hirdet általános iskolás diákok részére.

A környezeti tudatformálás alapvető feladata, hogy mire a gyermekek felnőnek, az életük természetes részévé váljon a takarékosság az energiával, a vízzel, a természet adta javakkal, ismerjék és használják az olyan klímabarát technológiákat, mint megújuló energiaforrások, vagy a csapadékvíz gyűjtés. Fontos, hogy megértsék a jövőjük a kezükben van, és hogy az apró mindennapi lépésekkel is valódi változást lehet elérni! A klímaváltozás olyan "izgalmas kihívás", amelyben a mai fiatalok kreativitásán is múlik az alkalmazkodás sikere.

Pályázat célja:

A rajzpályázat célja, hogy a gyermekek a rajzolás művészetén keresztül bemutassák, mit jelent számukra a klímavédelem, mit tehetünk bolygónk megmentéséért. Pályázók köre: Csongrád megye 1-8. osztályos diákjai Témák:

Alsó tagozatos diákok:

"Süss fel nap, fényes nap" különleges időjárási jelenségek "Klímaváltozás a hétköznapjainkban" Felső tagozatos diákok: "Milyen lesz a klíma 100 év múlva?" "Klímaváltozás a hétköznapjainkban" Technika: kötetlen Méret: A3 vagy A4

Nyeremények:

Az alsó tagozatos diákok legjobb pályaműveit 6 db rollerrel, a felső tagozatos diákok legjobb munkáit 6 db fejhallgatóból és power bankból álló ajándékcsomaggal jutalmazzuk. Rajzpályázat időtartama: 2017. november 27. - december 11. 24 óra Pályázat benyújtása: az alkotásokat a klima@csongrad-megye.hu email címre kérjük megküldeni "Mindennap klímanap! Rajzpályázat" jeligével. Az emailben szükséges feltüntetni a pályázó nevét, életkorát, osztályt, iskola nevét, valamint az értesítési címet (akár a lakcímet vagy az oktatási intézmény elérhetőségét). Minden pályázó csak egy pályaművel vehet részt a versenyen.

Eredményhirdetés:

2017. december 14. A nyertes pályázókat a megadott email címen értesítjük, a győztesek pályaműveit a Csongrád Megyei Önkormányzat honlapján (

www.csongrad-megye.hu

) tesszük közzé. A Csongrád Megyei Önkormányzat KEHOP-1.2.0-15-2016-00003 azonosítószámú "Csongrád Megye Klímastratégiájának elkészítése" című projektje az Európai Unió támogatásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.