Hírzóna

Közösségépítő erejéről tett tanúbizonyságot a L.É.T. Karácsonya

Közösségépítő erejéről tett tanúbizonyságot a L.É.T. Karácsonya

2017. december 25., hétfő
Közösségépítő erejéről tett tanúbizonyságot a L.É.T. Karácsonya

Az egymásra való odafigyelésről és az összetartozásról szólt ezúttal is a Karácsony köszöntése Tarjánban. A L.É.T. Egyesület immár tizedik alkalommal hívta együtt ünnepelni a városrész lakóit. A Csongor téren az egyesület önkéntesei meleg teával, forralt borral és ajándékokkal várták a vendégeket.

A téren Kothencz János, a L.É.T. Egyesület és Önkéntes Mozgalom életrehívója köszöntötte az egybegyűlteket. – Tíz éve az elmagányosodás ellen indítottunk harcot a lakótelepek világában, akkor még az elidegenedés volt Tarján valósága, az utcákban a közöny volt jellemző – idézte fel a kezdeti éveket lapunknak Kothencz. Kiemelte, az önkénteseknek köszönhetően, akik az itt élőket a hétköznapok során is segítik, illetve a közösségi programok összetartó erejének eredményeként nagyon sokan találtak egymásra. Megtapasztalhatják, hogy senki nincs egyedül.

Kothencz János azt is elmondta, még mindig nagyon sok idős és magára maradt ember él a városrészben, ezért megkülönböztetett figyelmet szentelnek nekik. Több éve működtetnek olyan nyugdíjas klubokat, ahol a tarjáni városrészben élő idősek közösségi élményben részesülhetnek és kikapcsolódhatnak. Ugyancsak az egyesület berkein belül valósítanak meg kulturális és tradicionális emlékünnepségekhez köthető rendezvényeket, működik kézimunka szakkör, illetve környezetvédelmi programokkal is várják az érdeklődőket.

– Örömmel tapasztaljuk, hogy évről évre többen jönnek. Ez számunkra egy nagyon pozitív visszajelzése annak, hogy az emberek nyitottak arra, hogy egy közösséghez tartozzanak – tette hozzá Balogh Zsolt, a L.É.T. Egyesület elnöke. Hangsúlyozta, Tarjánban és Felsővároson egymással karöltve, egymásban megbízva épül a közösség. A karácsonyi ünnepségen az eddigi hagyományokhoz híven Liszkai Tamás atya hirdetett evangéliumot. Majd a programot a L.É.T. Egyesület kórusának műsora zárta. A tehetséges szépkorúak a közönséggel együtt karácsonyi dalokat énekeltek. Az önkéntesek pedig teát, forralt bort és édességet osztogattak a jelenlévőknek. Természetesen az apróságokról sem feledkeztek meg, nekik plüss játékokkal kedveskedtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.