Írjon nekünk

ARC

Kiss Rigó László: Öröm, hogy nem csak a katolikusok ünneplik a karácsonyt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Ünnepi interjú a Szeged-Csanádi megyéspüspüspökkel pizzáról, okostelefonról, a Megváltóról és persze a karácsonyról.

Fotó: Szegedma/Kovács Ferenc
SzegedMa: Mit szólt ahhoz, amikor a Pápa pizzán fújta el a születésnapi gyertyáit?
Kis Rigó László: Nem voltam ott, mert előtte eljöttem. Egy hónapja találkoztam a Szentatyával, de akkor nem pizza volt.
Hogyan kezeli az egyház az okostelefon forradalmat, vagy éppen a Facebookot? Vagyis, mennyire tudják lekövetni a mai kommunikációs trendeket?
Nyilván minden lehetőséget kihasznál az, akinek van mondanivalója a másik felé. Mi is! A keresztény egyház részére a kommunikáció nem kényszer, és nem az anyagi népszerűség a szempont. Hanem – mi úgy hívjuk – a tanúságtétel.

Az egyház nem akarja magát reklámozni, kampányokat sem tart. Szívesen felkínálja az értékeit, amelyeket közvetít minden ember felé, minden társadalomban.

Kötelességünk ezt minden modern platformon közvetíteni, akár a Facebookon is.
Az idei karácsony miben lesz más a magyarok életében?
A visszatérő ünnepek hordoznak magukban állandó üzenetet, értékeket és mindig van, ami új. Amennyiben másként éljük meg, mi vagyunk azok, akik változtunk, mások lettünk mint egy évvel korábban.

Az ünneplés körülményeihez minden hozzátartozik, ami az elmúlt esztendőben történt, vagy éppen történik velünk most és a világban.

Mindezt magunkkal hordozzuk, amikor próbálunk kicsit elcsendesedni.

Fotó: Szegedma/Kovács Ferenc

Mennyire kész az emberek szíve a karácsonyhoz?
Mindenki máshogy áll hozzá. Advent önmagában érkezést, eljövetelelt jelent, de sokan nem is tudják, mit jelent ez a szó. Nyilván a kereskedelemből, a világító üzletekből, utcákból, közterekből, az ünnepi hangulatból mindenki sejti, hogy valami közeleg.

Az pedig csak örömteli dolog, hogy nem csak a keresztények ünneplik a karácsonyt. A Megváltó az egész emberiség megváltójának vallja magát, tehát jó az, ha az egész emberiség ünnepel és tud örülni.

Széles körben egyetértünk mindannyian abban, hogy ilyenkor valami sajátos töltés van a levgőben. Egy dolog, hogy ilyenkor az emberek vásárolnak, de ebben nincsen semmi rossz.

Karácsony idején azonban vallástól, hittől függetlenül az emberek úgy érzik, valami jót kell magukból mutatniuk. Valami emberségről kell tanúbizonyosságot tenniük. Ez egy belső kényszer, semmi nem kényszeríti őket erre kívülről.

Ez a karácsony egyik csodája.

Kommentek

Tovább olvasom

ARC

Így tűnhet évekkel fiatalabbnak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A nők több mint 90 százaléka előbb vagy utóbb elkezd foglalkozni arcvonásai változásával, az arcfrissesség tompulásával. Akik újév alkalmával megfogadták, hogy idén többet törődnek a külsejükkel, azok számára az optikai arcfiatalítás 2018 válasza: néhány ügyes trükkel akár egy évtizedet is letagadhatunk a korunkból, ismerőseink pedig ránk sem fognak ismerni. Kommentek

Tovább olvasom

ARC

Lovasi András gyermeke születése miatt lemondta koncertjeit is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az apaszerepről, a politikai nyilatkozatairól, és a megmondóemberségről beszélgettünk Lovasi Andrással szegedi koncertje előtt. Kiderült, nem is utálja a Fideszt!

Tovább olvasom

ARC

Bayer Zsolt: Férfitestbe kényszerített leszbikus nő vagyok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A liberalizmusból mára komplett elmebaj lett, az eszmét körüllengő gondolatiság teljesen eltorzult – mondta nekünk a jobboldalon népszerű publicista, aki az új könyvét mutatta be Szegeden.

Tovább olvasom

Aktuál