Hírzóna

Kerékpáros akció Szegeden

Kerékpáros akció Szegeden

2017. december 8., péntek
Kerékpáros akció Szegeden

A kerékpáros balesetek megelőzése, valamint a téli közlekedésre való felkészülés jegyében fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök Szegeden.

Az akciót december 7-én tartotta a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Szegedi Rendőrkapitánysággal. Ennek keretében a rendőrök elsősorban a járművek kötelező tartozékainak meglétét ellenőrizték, valamint felhívták a figyelmet a „látni-látszani elv” fontosságára – írja a police.hu Amennyiben hiányosságot tapasztaltak, figyelmeztetés mellett világítóberendezéseket adtak át a közlekedőknek.Fontos megemlíteni, hogy a balesetek nagy része az elsőbbségi jog meg nem adásából fakad, Az elsőbbségünk akkor biztosított, ha azt meg is adják, tehát minden esetben győződjön meg arról, hogy biztonságos az áthaladás! Útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg! Kétkerekűvel éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a járművön vagy a kerékpároson előre fehér vagy kadmiumsárga, hátrafelé piros színű, folyamatos vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el! Az oldalirányú észlelhetőség miatt legalább az első kerékre két darab prizmát kell felszerelni! Fontos még tudni, hogy lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező a láthatósági mellény viselése. Az ellenőrzés tapasztalata az elmúlt évek tendenciáját támasztja alá. Egyértelműen megállapítható, hogy lakott területen a kerékpárok kivilágítottsága javult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.