Közélet

Karácsonyi műsorral készültek a Szegedi Vakok Otthonában

Karácsonyi műsorral készültek a Szegedi Vakok Otthonában

2017. december 18., hétfő
Karácsonyi műsorral készültek a Szegedi Vakok Otthonában

Az intézmény falait a karácsonyi készülődés varázsa járta át. Verssel, énekszóval, műsorral kedveskedtek társaiknak – vendégekkel kiegészülve – az otthon lakói.

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában fontosnak tartják, hogy az intézmény falain belül együtt, közösségben ünnepeljék a karácsonyt, az otthon lakói és a munkatársak feltöltődjenek ünnepi hangulattal.

B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, különösen fontos szerepet tölt be a karácsonyi műsor, a kedvesség egy olyan intézményben, amelynek lakói közül sokan nem tölthetik az ünnepeket szeretteik körében. Elismerés illeti a munkatársakat és a vezetőket is, akik boldog pillanatokat szerezve mindezt lehetővé teszik az itt élőknek.

Kerepeczki Magdolna igazgató ismertette, fejlesztésekben is bővelkedett a 2017-es év, egy pályázat keretében megújult az intézmény. Padlást szigeteltek, a hőközpontot újították fel, a főépületben a nyílászárókat cserélték ki. Ezt megelőzően többek között kibővítették az étkezőt, lakó- és nővérszobát alakítottak ki. Mint elmondta, ahhoz, hogy mindezt véghez vihessék, nagy összefogásra volt szükség a lakók, a hozzátartozók és a munkatársak részéről is. Az intézmény célja továbbra is az, hogy a lehető legmagasabb színvonalon lássák el feladatukat, köreikben valódi otthonra találhassanak a lakók. A műsor kellemes hangulatot teremtett az intézményben, még Békés megyéből is érkeztek vendégek, hogy dalba öntött szeretetet adjanak át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.