Hírzóna

Játszóházi karácsonyt tartottak az ÁGOTA Alapítványnál

Játszóházi karácsonyt tartottak az ÁGOTA Alapítványnál

2017. december 21., csütörtök
Játszóházi karácsonyt tartottak az ÁGOTA Alapítványnál

Több mint százhúsz hátrányos helyzetű kisgyermeket és szüleiket látták vendégül az ÁGOTA Alapítvány hagyományos játszóházi karácsonyán, ahol minden meghívottnak különleges ajándékkal kedveskedtek.

Meghitt ünnepi műsorral és ajándékcsomagokkal lepték meg a játszóház karácsonyán résztvevő családokat. A zsúfolásig telt teremben szerdán több mint 120 gyermek várta izgatottan az ajándékozás pillanatát. – A gyerekek minden évben nagyon várják a karácsonyi programjainkat, ezért igyekszünk felejthetetlenné tenni az ünnepekre való készülődést. A Játszóházi karácsony pedig kifejezetten jó alkalom arra, hogy a szülők és az apróságok együtt töltsék az időt – nyilatkozta Kolláth Enikő a játszóház vezetője. Minden évben ajándékcsomagokkal lepik meg a hátrányos helyzetű és veszélyeztetett kisgyermeket, de a környékbeli apróságokról sem feledkeznek meg. Ezzel is igyekeznek a családok válláról levenni a terhet – tette hozzá.

Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója köszöntötte a jelenlévőket. Majd kiemelte, a játszóház dolgozói számára mindennél többet jelentenek a boldog mosolyok és tekintetetek, amelyet több éves munkáért kapnak. Az alapítvány immár 18 éve működteteti játszóházát Tarjánban, de az ÁGOTA berkein belül ugyancsak megvalósítanak szórakoztató rendezvényeket, működik korrepetitor tanoda, illetve kézműves, készségfejlesztő és gyógypedagógiai programokkal is várják az érdeklődőket

A családok megajándékozásához többen is hozzájárultak. Novkov Veszelinka, a szegedi önkormányzat humán közszolgáltatási irodájának vezetője a város ajándékát vitte el a Csongor térre. Lapunknak elmondta, a csomagok többek közt olyan élelmiszereket tartalmaznak, amelyek az ünnepi menü elmaradhatatlan kellékei. A jelenlévőknek pedig azt kívánta, hogy a karácsony előtti készülődés vidáman és békességben teljen.

A Pizzafutár pedig 200 darab frissen sütött pizzával járult hozzá a Játszóházi karácsonyhoz. A cég képviseletében Benke Vivien adta át az ajándékot. Portálunknak elmondta, immár ötödik éve támogatnak egy-egy alapítványt pizzáikkal. Hangsúlyozta, a kisgyermekeket különösen jó szívvel lepték meg, hiszen fontos, hogy sok figyelmet kapjanak.

Karácsony közeledtével az ÁGOTA Alapítvány több tucat rendezvényt valósít meg, ahol megkülönböztetett figyelmet szentel a hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.