Sport

Ismét remekelt a szegedi Nagy Péter!

Ismét remekelt a szegedi Nagy Péter!

2017. december 6., szerda
Ismét remekelt a szegedi Nagy Péter!

Nagy Péter a 10. helyen végzett összetettben a plusz 105 kilogrammos kategóriában a súlyemelő-világbajnokság utolsó napján, a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett versenyen az egyesült államokbeli Anaheimben.

A Szegedi EAC 31 éves emelője szakításban a 183 és a 188 kilóval is gond nélkül megbirkózott, a 192-vel ezúttal nem bírt. A fogásnemi sorrendben így kilencedik lett. Lökésben is az első két gyakorlata volt sikeres, 219, majd 226 kilón, viszont a 233-ra már nem maradt ereje. Ebben a fogásnemben is kilencedikként végzett, összetettben pedig tizedik lett 414 kilogrammal – írja az MTI. "Kihoztam magamból, amit ma lehetett, nagyon erős volt a mezőny. A tizedik hely reális, talán nyolcadik lehettem volna, ha nekem minden összejön, a többiek pedig hibáznak" - nyilatkozta Nagy Péter a verseny után. Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitány úgy fogalmazott,

le a kalappal mindkét magyar emelő előtt.

"Peti, és előtte Magát Krisztina is, a helyzetből kihozta a maximumot. Egyfelől a helyezésüknek örülök, másfelől egyértelmű, hogy a két nap nagyon kevés volt az akklimatizálódáshoz. Ráadásul ólomsúlyúakról van szó, nem rájuk méretezték a repülőgép üléseit, a versenyen az izmaik nem úgy működtek, ahogyan kell..." - summázott a szakvezető. A kategória világbajnoka - címét megvédve - a grúz Lasa Talakadze, a tavalyi riói olimpia aranyérmese lett, aki előbb szakításban 217-ről 220 kilogrammra javította saját világrekordját, majd a második fogásnemben bebiztosította sikerét úgy, hogy a 257 kiló kilökésével

összetett világcsúcsát is módosította 473-ról 477 kilogrammra.

A vb másik magyar szereplője, a Nagy Péter előtt az anaheimi vb délutáni programjában fellépő Magát Krisztina a nők plusz 90 kilogrammos súlycsoportjában összetettben és a két fogásnemben is nyolcadik lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.