Közélet

Ismert rapper kapta az irodalmi ösztöndíjat

Ismert rapper kapta az irodalmi ösztöndíjat

2017. december 1., péntek
Ismert rapper kapta az irodalmi ösztöndíjat

Az Akkezdet Phiai formáció oszlopos tagjának, Závada Péter költő-rappernek ítélték oda a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat.

A csütörtöki díjátadón Keresztury Tibor, a kuratórium elnöke méltatta a díjazott munkásságát, hangsúlyozva az ösztöndíj létrehozásának jelentőségét a kortárs magyar irodalom, legfőként pedig a fiatal írók, irodalmárok támogatására fordított anyagi források szűkössége idején - olvasható a közleményben. A nettó hatezer eurós (1,9 millió forint) ösztöndíj célja a legtehetségesebb pályakezdők, a már rendszeresen publikáló, a tárgyévben új kötettel jelentkező, 35 évesnél nem idősebb szerzők támogatása, számukra egy évnyi nyugodt munkakörülmények biztosítása, új művek megszületésének ösztönzése, valamint a kiadott mű németországi megjelentetésének elősegítése. A díjazott a pénzjutalom mellett lehetőséget kap a Solitude Akadémia által biztosított egy hónapos stuttgarti alkotói tartózkodásra, és az elismerés kiegészül a Literarisches Colloquium Berlin által felajánlott egy hónapos berlini ösztöndíjjal is. (MTI)

Fotó: Újonc P. facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.