Egészség

Hogyan készítsük fel gyermekeinket a télre?

Hogyan készítsük fel gyermekeinket a télre?

2017. december 1., péntek
Hogyan készítsük fel gyermekeinket a télre?

A téli hónapokban gyermekeink szervezetének ellenállóképessége lecsökken, ráadásul idén az orvosi figyelmeztetések szerint a korábbiakhoz képest súlyosabb influenzajárvány várható.

A K&H gyógyvarázs program összegyűjtötte a legfontosabb teendőket, amikkel megszelídíthetjük a telet és megelőzhetjük a betegségek kialakulását, hogy gyermekeinkkel együtt nyugodtan élvezhessük az évszak nyújtotta örömöket. A gyermekek szervezete még sokkal kevésbé ellenálló a fertőzéseknek, mint a felnőtteké, ezért fontos, hogy – főleg az influenzajárvány közeledtével – fokozottan figyeljünk a megelőzésre.

Vitaminok és ásványi anyagok

A téli időszakban a szakemberek szerint a megfelelő vas-, illetve C- és D-vitamin utánpótlás a legfontosabb. A vas segít legyőzni a fáradékonyságot, a C-vitamin erősíti a szervezetet, a D-vitamin pedig központi szerepet tölt be az immunrendszer aktivizálásában és szabályozásában.

Étkezés

Ilyenkor különösen ügyeljünk az egészséges, változatos étkezésre. Adjunk gyermekeinknek szezonális zöldségeket és gyümölcsöket:

céklát, póréhagymát, sütőtököt, birsalmát és naspolyát.

Ezek közül egyértelműen a cékla jolly joker, hiszen amellett, hogy olcsó és könnyen beszerezhető, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Kézmosás

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a kézmosás fontosságát a cseppfertőzéssel terjedő betegségek megelőzésében, ezért télen különösen érdemes beszerezni egy jó kézfertőtlenítő szappant, és megtanítani gyermekeinket annak helyes használatára.

A téli mesterhármas

A gyerekek megfázásának elkerülésére szükség van a sál-sapka-kesztyű hármasra, azonban arra is figyeljünk, hogy mivel ezeket minden nap viselik, legalább hetente egyszer mossuk ki őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.