Egészség

Három tuti tipp a gyönyörű hajért!

Három tuti tipp a gyönyörű hajért!

2017. december 1., péntek
Három tuti tipp a gyönyörű hajért!

Vannak, akiknek a fésülködés kész szertartás. Másoknak pár másodperc az egész. Viszont a fésű mindenkinél a hajápolás legfontosabb kelléke, hiszen több százezerszer szántjuk vele a hajunkat életünk során. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fésűt használunk.

– Sokan sajnos nem tesznek különbséget a fésűk és a kefék használata között, pedig egészen más alkalommal és más céllal kell őket használni. A legnagyobb különbség a haj- és körkefék, valamint a fésűk között van. Előbbieket főként hajszárításkor, utóbbiakat inkább bontásra, frizurakészítésre használhatjuk – mondta el lapunknak Lafferton Annamária, az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője.

Milyen típusú fésűt válasszunk?

A szakértő szerint ritka fogú fésűt hajmosás előtt és után is használhatunk,

ezzel tudjuk kibontani a kisebb-nagyobb gubancokat, összecsomósodott hajvégeket.

Akkor is ezt a fésűt ajánlatos használnunk, ha az ápolás során szeretnénk alaposan felvinni, eloszlatni a balzsamot, pakolást. A stíl fésű komolyabb frizura elkészítéséhez ideális, főleg tupírozáshoz, hajtincsek leválasztásához. A sűrű fogú fésű ugyancsak megfelel frizurakészítéshez, főleg ha szeretnénk simára fésülni a hajunkat.

Milyen anyagú fésűt válasszunk?

A hajkefék, körkefék méretei között jelentős lényegbeli különbségek vannak, ezzel szemben az otthoni fésűk fogai általában sztenderd mérettel bírnak.

Annál fontosabb viszont, hogy milyen anyagból készültek,

mert bár sem a rövid, sem a hosszú fogak nem lehetnének veszélyesek, a gyenge fésűk károsíthatják a szálakat, beletörhetnek a tincsekbe – figyelmeztet a szakértő. Ebből kifolyólag a műanyag nem ideális választás. A ritka és a sűrű fogú fésű esetében egyaránt érdemes karbon, vagy csont anyagú eszközt vásárolnunk, azok ugyanis kellően masszívak ahhoz, hogy még a hosszú, gubancos hajba se törjenek bele.

Szabad nedvesen hajat fésülni?

A vizes haj valóban sérülékenyebb,

megnyúlhat, megtörhet, ha nem vagyunk kellően elővigyázatosak.

Gyakori tévhit, hogy nedvesen nem szabad a hajat kibontani, holott a göndör hajat például csak így szabad fésülni. Ugyanakkor mindig csak a balzsam használata után, lehetőleg a fésülést elősegítő, öblítést nem igénylő termékek használatát követően bontsuk ki a nedves hajat.

Fotó forrása: www.lafferton.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.