Hírzóna

Ezer nehéz sorsú gyermek arcára csaltak mosolyt

Ezer nehéz sorsú gyermek arcára csaltak mosolyt

2017. december 3., vasárnap
Ezer nehéz sorsú gyermek arcára csaltak mosolyt

Sok kisgyermek számára nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány és az Angyali.hu 2017-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékozott meg Mikulás-csomaggal Szegeden. A tonnányi finomsággal érkező nagyszakállú és krampuszai vasárnap a Móra-múzeum előtt lepték meg őket.

Nem a múzeum elé tervezték

– Nem lehettünk ott idén a szegedi karácsonyi helyszíneken. Nehéz sorból származó gyermekeken segítettünk, nekik osztottunk csomagokat. Az elutasítással nem adatott meg számukra az az élmény, hogy a karácsonyi forgatagban leljék örömüket az ajándékban – emelte ki Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke. Véleménye szerint időben jelezték részvételi szándékukat a Szegedi Karácsonyi Hetek szervezőinek, holott később olyan visszajelzést kaptak tőlük, hogy nem érkezett meg időben az ezt tartalmazó e-mail.

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója portálunknak ismertette, az alapítvány későn, már a teljes program összeállítása után jelezte helyigényét. A túlzsúfoltság elkerülése érdekében már nem tudtak számukra helyet biztosítani a belvárosi karácsonyi helyszíneken. Rámutatott, az ajándékozás eredetileg tervezett időpontjában például a Rádió1 kitelepülése, vagy a Bogyó és Babóca-kiállítás még a megszokottnál is nagyobb tömeget csábított volna akkor vásárba.

Fotó: Kovács Ferenc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.