Szórakozás

Ezekre figyeljen a karácsonyi nagybevásárlásnál!

Ezekre figyeljen a karácsonyi nagybevásárlásnál!

2017. december 20., szerda
Ezekre figyeljen a karácsonyi nagybevásárlásnál!

A karácsonyi bevásárlás utolsó hetében különösen nagy kockázatot jelentenek a hamisított és ellenőrizetlen forrásból származó termékek megjelenése, ezért különösen körültekintően érdemes vásárolnia a fogyasztóknak, hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Mivel egyre több adás-vétel zajlik le az interneten, a szakértők azt javasolják, hogy komoly vásárlási szándék esetén a fogyasztó bizonyos paramétereket tüzetesebben vizsgáljon át:

gyanúra adhat okot például, ha egy drága terméket kis felbontású, alacsony minőségű képpel hirdetnek a weboldalon,

valamint ha az URL-ben az adott márka nevén kívül további elemek is találhatóak, mert ez arra enged következtetni, hogy nem a hivatalos honlapot értük el. Elgondolkodtató lehet továbbá az is, ha egy nemzetközi márka esetén a webcím nem .com-mal (vagy az adott nemzetet jelölő végződésre, például.fr, .it, .hu), hanem .net-tel, .biz-zel, stb. zárul.

Továbbá az is komoly aggályokat vet fel, ha a csomagoláson nem tüntetik fel a gyártási helyet, illetve a származási országot, vagy a használati utasításon helyesírási hibák vannak.

„Az év közben készült felméréseinkből azt látjuk, hogy a hamis termékek alacsonyabb ára még mindig nagyon vonzó a vásárlók számára, ezért a káros következmények megelőzése érdekében leginkább arra kívánjuk ösztönözni őket, hogy akkor se vásároljanak hamis terméket, ha azt jóval olcsóbban, és látszólag ugyanolyan minőségben beszerezhetik az eredetihez képest” – jelentette ki Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) titkára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.