Hírzóna

Elfogták a csengelei gyilkosság gyanúsítottját

Elfogták a csengelei gyilkosság gyanúsítottját

2017. december 8., péntek
Elfogták a csengelei gyilkosság gyanúsítottját

A gyilkosság után rögtön elhagyta az országot.

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára kibocsátott európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján az osztrák bűnügyi hatóságok előállították azt a férfit, aki a Csengelén történt gyilkosság elkövetésével gyanúsítható megalapozottan – áll a Csongrád Megyei Főügyészség sajtóközleményében. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendelt el nyomozást a december 5-én történt emberöléssel összefüggésben. A megalapozott gyanú szerint fenti napon éjjel 03 óra 15 perckor az M5 autópályán Budapest felől Szeged irányába haladva a Csengelei pihenőhelyen az elkövető több lövéssel megölt egy bolgár állampolgárt, valamint súlyos életveszélyes sérüléseket okozott egy német állampolgárnak. Utóbbi életét a sürgős orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni.

Az eljárás során felmerült bizonyítékok alapján

a bűncselekmény elkövetésével egy német állampolgárságú, de Ausztriában élő férfi gyanúsítható megalapozottan,

aki a bűncselekmény elkövetését követően azonnal elhagyta Magyarország területét és Ausztriába távozott. A rendőrségnek az ügyészség közreműködésével nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében sikerült az elkövető személyét beazonosítani. Miután a gyanúsított személye ismertté vált, a Csongrád Megyei Főügyészség európai és nemzetközi elfogatóparancs kibocsátására tett indítványt a Szegedi Járásbíróság felé sürgősségi eljárást kezdeményezve.

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára kibocsátott európai elfogatóparancs alapján az osztrák bűnügyi szervek

a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható német állampolgárt Ausztriában előállították és átadási őrizetbe vették,

valamint a főügyészség által kibocsátott Európai Nyomozási Határozatra az általa használt személygépkocsit lefoglalták a feltételezett elkövetési eszközzel együtt. Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja. A gyanúsított átadásáról az illetékes osztrák bíróság fog dönteni információink szerint a mai napon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.