Sport

Az utolsó negyedben kosarazták ki a Vásárhelyt

Az utolsó negyedben kosarazták ki a Vásárhelyt

2017. december 3., vasárnap
Az utolsó negyedben kosarazták ki a Vásárhelyt

Három negyeden keresztül partiban volt a Békés elleni idegenbeli mérkőzésén a Vásárhelyi Kosársuli.

Calle Pubfood Békés - Vásárhelyi Kosársuli 98-86 (25-22, 22-24, 24-20, 27-20)

NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Balogh Gy., Sallai I., Gergely Cs. Békéscsaba, Evangélikus Sportcsarnok, 110 néző. Békés: Kertész 13/6, KRSTIC 19/15, Zrínyi 3/3, PAPP 22/12, KOMA 21. Csere: Hajdu -, Nagy B. 12/6, Adebayo 4, Gruda 4, Bánszki -, Farkas -. Edző: Balog Vilmos Kosársuli: Szabó 18, Bálint 7, Béres 13/6, Vas 2, Gajic 11. Csere: Kun -, Varga 22/12, Rostás 2, Molnár 6, Horváth 5/3. Edző: Utasi Gábor Utasi Gábor: “Ismét 90 pont fölött kaptunk. Nem nagyon állt össze a védekezésünk, és anélkül nehéz meccset nyernünk… Voltak jó egyéni teljesítmények támadásban, de az kevés a győzelemhez. Gratulálok a Békésnek!”

A Csongrád megyei alakulat azonban nem tudott áttörést elérni a Dél-keleti rangadón, ahol végül a hazaiak magabiztosnak tűnő 12 pontos diadallal hagyhatták el a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok parkettjét. Jövő szombaton a Honvéd következik, Budapesten. Békési fölényt hoztak az első percek, Krstic vitte a prímet, öt perc után 15-11 állt az eredményjelzőn. Úgy tűnt, hogy a palánk alatt jól felkészült a Kosársuli Koma játékából, de Krstic-csel nem bírtak, az első periódusban összesen 10 pontig jutott. A kisszünetre majdnem kiegyenlítődtek az erőviszonyok, amiben az egyedül 13-at jegyző Szabó Péternek alaposan benne volt a keze – adta hírül az egyesület. Nem kezdődött valami fényesen a második tíz perc a vendégek szempontjából: Kertész és Koma lépett Krstic nyomába, ezzel a békésiek 8 pontra léptek meg. Utasi Gábor fiai új erőre kaptak a padról beálló Varga vert be gyorsan három trojkát, de Béres sem panaszkodhatott. Meglódult a kék-sárgák szekere, és hamarosan azon kapták magukat, hogy náluk a vezetés. Igaz ez a helyzet csak átmenetileg állt fenn: Papp középtávoliját követően, 46-45-nél szólította szünetre a duda a játékosokat. Harcos játékot hozott a második félidő eleje, ennek megfelelően nem tudott ellépni egymástól a két gárda, egyszer az egyik, egyszer a másik oldalon hullott a gyűrűbe a labda. (52-53) Kevesebb pontot ígért ez a játékrész, mint az ezt megelőző kettő. A Hódmezővásárhelynél Gajic, a fiatal Horváth, Vas és Szabó szerzett fontos gólokat ebben az időszakban. Riválisaiknál Nagy és Adebayo tette meg ugyanezt, lépéselőnyhöz juttatva a Calle Pubfood Békést. Adott volt tehát a kihívás Vasék előtt, mivel 5 pontot kell ledolgozniuk a hátralévő negyedben. (71-66) A zárófelvonás indulásakor még volt tehát remény a vendégsikerre, ami néhány perc után szertefoszlott. A Vásárhelynél nem igen akadt társa a Szabó-Varga párosnak, míg ellenlábasaiknál a Krstic-Papp-Nagy trió vitte hátán a viharsarkiakat. Az elmaradt pontok mellett a védekezéssel gyűlt meg leginkább a vásárhelyiek baja. Ezen mindenképpen javítaniuk kell, ha nem akarnak lemaradni az idény elején kitűzött céltól, az-az az első 8 hely valamelyikéről. Egy hét múlva a Honvéd csarnokában javíthatnak Gajic-ék, akik végül 12 egységgel maradtak alul az összecsapás végén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.