Szórakozás

Az illatok mágikus ereje gyógyítja a testet és a lelket is!

Az illatok mágikus ereje gyógyítja a testet és a lelket is!

2017. december 8., péntek
Az illatok mágikus ereje gyógyítja a testet és a lelket is!

Az illatok csodálatos világába kalauzolta el Szendrei Ágia az Aromás gyógyulás-illatos egészség résztvevőit.

Különleges interaktív előadással készült Szendrei Ági aromaterápiás tanácsadó az Aromás gyógyulás-illatos egészség programra, amely a Nő arcai Egyesülettel közös szervezésben valósult meg. Az előadássorozat második pontján az érdeklődők a téli időszak náthás, vírusos megbetegedéseinek természetes módon való legyőzősére kaptak praktikákat. Kiderült, a citrom, a teafa, a borsmenta, az orvosi levendula, a zsálya, és a fahéj aromákkal elejét vehetjük a betegségeknek. Ági olyan különleges receptúrákat osztott meg a kíváncsi hölgyekkel, amelyek használatával hamar túllendülhetnek a megbetegedéseken.

– A teafa olaj kitűnő lehet torokfájásra. Egy csepp olaj, egy deciliter vízben elkeverve remek gyógyír, ha szorgosan gargalizálunk vele

– mondta viccesen a szakember. Az aggódó anyukák arra is választ kaptak, hogy hat éves kor alatt bizony nem érdemes aromaterápiát alkalmazni az apróságoknál, ugyanakkor ezt kort túllépve már bátran használhatják az illóolajokat.

Áginak sikerül különleges hangulatot teremtenie a különböző illatok kipróbálásának lehetőségével. Sőt, a résztvevők figyelmét olyan apró részletekre is felhívta, miszerint a minőségi illóolaj bizony megkülönböztethető szintetikus vagy éppen minőségtelen társától. – Egy pohár vízbe cseppentsünk bele egy csepp illóolajat, ha elopálosítja a vizet, akkor nem megfelelő minőségű – emelte ki, majd megjegyezte, kizárólag a száz százalékban természetes összetevőket tartalmazó olajokkal lehet gyógyítani. Fontos, hogy egyéni problémák kezelésére, mindig a szakember által összeállított egyéni terápiás kezelést válasszuk – tette hozzá.

Ági búcsúzóul, az ünnepekre hangolódva egy különleges mézeskalács illatú keverékkel kedveskedett a hölgyeknek. A narancs, a gyömbér, a szegfűszeg és gréfrút különleges illata melegséggel töltötte be a teret, míg a társaság próbálgatta az illóolaj keveréket.

Az olajok gyógyító hatásáról legközelebb a januári Aromavilág workshopon hallhatnak az érdeklődők, ugyanis a mindig vidám Szendrei Ági ezúttal is fényt hoz a sötétségbe.

Az aromák segítségével azt mutatja meg, hogyan győzhetjük le a téli borongós napokat. Sőt, a "Megálló - Tarján felett az ég" közösségi házban kiderül, az is melyek azok az illatok, amelyek garantáltan vidámságot csempésznek az ünnepek utáni depressziós időszakba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.