Hírzóna

A templom tornyáról ereszkedett le a Mikulás Felsővároson

A templom tornyáról ereszkedett le a Mikulás Felsővároson

2017. december 11., hétfő
A templom tornyáról ereszkedett le a Mikulás Felsővároson

A Felsővárosi Plébánián Advent második vasárnapján, a 9 órai szentmise keretében Szent Miklós püspökre, a Mikulásra is emlékeztek.

Nagy és jelentős ünnep ez kicsik és nagyok számára, hiszen az ajándékozás mellett a templom titulusa, a hajósok ősi védőszentje is Szent Miklós, immár 250 éve Felsővároson. A szentmise elején a cserkészek szavaltak verset, majd meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját is. A mise után az egyházközség fiataljai elevenítették meg színdarab keretében, hogyan is készülődhet a Mikulás rénszarvasaival, segítő társaival együtt, az ilyenkor szokásos nagy útjára. Könyves Péter kántor tájékoztatásából megtudtuk, a szentmise befejeztével a családok kivonultak gyermekeikkel a templom mögötti parkba, hogy lássák a Mikulás érkezését. Az ott állók figyelme hirtelen felfelé irányult, mikor meglátták a piros ruhás, nagy szakállú Mikulást kötélen leereszkedni a templomtorony csúcsáról. A különleges érkezés után a résztvevők közösen vonultak vissza a templomba, ahol Szent Miklós püspök minden gyermeknek ajándékkal kedveskedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.