Hírzóna

A megkínzott állatokért gyújtottak mécseseket Szegeden

A megkínzott állatokért gyújtottak mécseseket Szegeden

2017. december 3., vasárnap
A megkínzott állatokért gyújtottak mécseseket Szegeden

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy bár létezik Magyarországon állatvédelmi törvény, sok esetben ezt nem tartják, vagy tartatják be. A bírói gyakorlat is azt mutatja, hogy az állatkínzók nem kapnak megfelelő büntetést tettük elkövetéséért.

A szegedi flashmobot az Országos Állatvédelmi Alapítvány szervezte, amelynek másik célkitűzése volt, hogy az ivartalanítás fontosságáról tájékoztassa a megjelenteket. Vallják, az állatok védelme érdekében széles társadalmi összefogásra van szükség, mert e nélkül nem, vagy csak nagyon lassan indulhatnak el pozitív változások.

A figyelemfelhívó akcióra minden állatbarátot, állatvédelmi szervezetet vártak, hiszen csak így érhető el, hogy a törvényalkotók és döntéshozók ne hagyják figyelmen kívül az állatkínzás létező jelenségét, továbbá problémaként merül fel a rengeteg elhagyott állat, valamint az ivartalanítás eddig megoldatlan ügye is.

A december 3-án Szegeden tartott csendes és békés megmozduláson az állatbarátok egy-egy mécsest helyeztek el a Széchenyi tér Városházával szemközti oldalán, az égő gyertyák egy hatalmas szívet alkottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.