Hírzóna

A betegbiztonságot növelik a fejlesztéssel

A betegbiztonságot növelik a fejlesztéssel

2017. december 15., péntek
A betegbiztonságot növelik a fejlesztéssel

195,54 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Csongrád Megyei Kormányhivatal komplex laboreszköz fejlesztésre a betegbiztonság növelése érdekében.

Európában és hazánkban is az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések és az antibiotikum rezisztencia jelentik az egyik legnagyobb betegbiztonsági kockázatot és felelősek a legmagasabb fertőző betegségek által okozott halálozásért, illetve komoly közegészségügyi problémát jelentenek.

Az emberi hibák csökkentésében eredményes eszköz lehet olyan infrastrukturális háttér kialakítása, amely kizárja vagy jelentősen mérsékeli az emberi szubjektumból eredő tévedési lehetőségeket.

A betegbiztonság javításában jelentős hozzáadott értéket képviselnek olyan berendezések, amelyek a szubjektumból fakadó hibák lehetőségeit csökkentik. Jelen projekt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szeged, Derkovits fasor 7-11. szám alatt található laboratóriumában valósul meg. A laboratórium közfinanszírozott humán egészségügyi ellátási területe akkreditált. A tervezett gép-műszer fejlesztések a már meglévő humán erőforrás tudását, a hosszú idő óta akkreditált folyamatok eszközrendszerét modernizálják.

A fejlesztés révén a laboratóriumi diagnosztika ideje jelentősen lerövidül.

Fotó: csmkh.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.