Szórakozás

9800 forintos lila Matrioska baba a karácsonyi vásár "sztárja"

9800 forintos lila Matrioska baba a karácsonyi vásár "sztárja"

2017. december 3., vasárnap
9800 forintos lila Matrioska baba a karácsonyi vásár "sztárja"

Gagyiparádé. Egy szóval ennyi az idei karácsonyi vásár Szegeden.

Ráadásul a Dóm téren megkóstoltuk az áfonyás forralt bort, melyből 2dl 600, 3dl pedig 900 ft és az első korty után öntöttük ki az egészet. Az ecet finom nedű ahhoz képest, amit mi itt forralt bor címszó alatt kaptunk. Unottan kiszolgáló csinos fiatal lánykák mérték a portékát, de nagyon lélektelenül. Pár lépésre innen egy csipetnyi Oroszországgal találkoztunk. Barna Zsolt standjánál 9800 forintért kapható lila és piros Matrioska babákat találtunk. – Szépen fogy a fa baba, a legnagyobbakat már el is adtuk – meséli az árus, ám nyomban hozzáteszi: – Korán van még a költekezéshez, hétfőtől kapják meg az emberek a fizetésüket, utána talán a mi forgalmunk is fellendül. Én már 11 éve árulok itt a Dóm téren karácsony előtt, remélem, lassan beindul az üzlet – mondja Zsolt.

Sakkészlet is van bőven

A férfi nem egyedül fagyoskodik a Dóm előtt. Dávid István pedagógus baráti alapon segít neki, aki kémia-biológia szakos tanár Szegeden a Tömörkény István Gimnáziumban. Megkóstoltuk továbbá az 1400 forintos sült kolbászt is, de jóllakottság helyett gyomorégés lett a jutalmunk. A fények szépek esténként, de az ételek és az italok minősége igencsak közepes alatti és drága az idén.

Dávid István pedagógus szívesen segít barátjának, Barna Zsoltnak a vásárban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.