Hírzóna

80 család karácsonyát tették szebbé a mosolydoktorok

80 család karácsonyát tették szebbé a mosolydoktorok

2017. december 25., hétfő
80 család karácsonyát tették szebbé a mosolydoktorok

A vállalati önkéntességen keresztül szólítottak meg 32 szegedi céget a Mosolykommandó bohócdoktorai, abból a célból, hogy tartós-élelmiszer adományokkal 80 rászoruló család karácsonyát tudják szebbé varázsolni. Az alapítvány munkatársai átadták a 80. meglepetés csomagot is.

A szervezet még november végén kezdett el a facebookon a mozgósításba: munkahelyi csapatok részére szólt a felhívásuk, a céljuk 80 szegedi, vagy szeged környéki rászoruló nagycsalád megsegítése volt. A felhívásra a vártnál nagyobb volt az érdeklődés, így óriási mennyiségű tartós-élelmiszeradományt sikerült összegyűjteniük.

- Több, mint fél tonna tartós-élelmiszert gyűjtöttünk össze, alig 2 hét leforgása alatt. A Gutenberg utcai irodánkban napokig mozdulni sem lehetett, úgy néztünk, ki mint egy élelmiszer raktár, hegyekben álltak a lisztek, cukrok, konzervek, csokoládék – meséli büszkén Pataki-Fődi Brigi, a mosolykommandó ötletgazdája, a szervezet vezetője. – A felhívásunkat a PC Trade csapata nyerte meg, ők egészen konkrétan egy kisbusszal érkeztek, ami dugig meg volt pakolva jobbnál-jobb élelmiszerekkel. Sokféle helyről érkezett még felajánlás: kaptunk élelmiszert szépségszalonból, fitnesszteremből, közhivatalból, és kézműves cukrászdából is. Ki lehet mondani, hogy a fél város megmozdult a felhívásunkra – tette hozzá.

A szervezet önkéntesei meg is kezdték az egységcsomagok kiszállítását a kiválasztott családoknak Szegedre, Kübekházára, Tiszaszigetre, Újszentivánra, Röszkére, Deszkre, Zsombóra, és Sándorfalvára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.