Közösség

Vonósnégyes szórakoztatta a közönséget a Tarjáni Klasszikus Zenei Esten + FOTÓK

Vonósnégyes szórakoztatta a közönséget a Tarjáni Klasszikus Zenei Esten + FOTÓK

2017. november 29., szerda
Vonósnégyes szórakoztatta a közönséget a Tarjáni Klasszikus Zenei Esten + FOTÓK

Komolyzenei kulturális programnak adott otthont a Csongor téri Közösségi Ház, ahol ezúttal a Dejá Vú Quartett játszhatott telt ház előtt.

Még az esős időjárás sem tudta otthon tartani a kulturális élményre vágyó tarjániakat vasárnap este, akik a Deja Vú Quartett komolyzenei koncertjére igyekeztek. Nagyszülők és unokák, családok és fiatalok együtt vették birtokba a nézőteret. – Immár hagyománnyá váltak azok a zenei estek, amelyek alkalmával olyan zenei élményeket igyekszünk adni az érdeklődőknek, amelyekre szívesen emlékeznek vissza – mondta el köszöntőjében Kothencz János, a komolyzenei est programsorozat életre hívója.

Kiemelte, Tarjánban, a lakótelepek világában a kultúra népszerűsítésén túl nemcsak a tradicionális értékekre, a megemlékezésére és közösségépítésre fordítanak megkülönböztetett figyelmet, hanem a szakrális ünnepekre is.

Szokásos karácsonyi ünnepségük idén sem maradhat el, így az ünnepek alatt is közösségben tölthetik az időt a lakótelepiek.

A Tarjáni Klasszikus Zenei Estek házigazdája, a Deja Vú Quartett igazgatója, Lukácsházy Győző lapunknak elmondta, a közönségnek egy nem mindennapi egyveleggel készültek. – Haydntől, Mozárton át Michael Jacksonig mindent hallhatnak ma az érdeklődők. Természetesen a komolyabb témák mellett populárisabb slágereket is becsempésztünk a repertoárba – tette hozzá.

A zenei élménnyel pedig, Balogh Ildikó (hegedű), Greksa Márta (hegedű), Rácz Gábor (brácsa) és Németh Henrietta (gordonka) felállású négyesfogat örvendeztette meg a közönséget.

Bellérné Kasziba Mária nem először vesz részt a zenei esten. A nyugdíjas asszonynak kikapcsolódást jelent a szórakoztató program. –

Kellemes időtöltés, mindemellett társaságban lehetek és kiszakadhatok az otthon magányából

– folytatta Mária, aki Csongor téri Közösségi Ház programjai közül többet is kiemelt. – Három éve járok ide angol órákra, nagyon jó a társaság és sokat tanulunk, ezen kívül az irodalmi teadélutánokat is nagyon szeretem – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.