Közösség

Vitamin napot tartottak az ÁGOTA Játszóházban

Vitamin napot tartottak az ÁGOTA Játszóházban

2017. november 12., vasárnap
Vitamin napot tartottak az ÁGOTA Játszóházban

„Vitamin nap az egészség jegyében” címmel ismeretterjesztő foglalkozást tartottak az ÁGOTA Játszóházban, amely ismét teret és lehetőséget adott a generációk találkozására.

A foglalkozás keretében a gyermekek csapatokba szerveződve játékos formában ismerkedtek meg a vitaminokkal. A csapatok a fontos vitaminok neve szerint alakultak. Így lett A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin és E-vitamin csapat is. A feladatok az adott vitamin megismerése, és megismertetése köré csoportosultak. A gyermekek az internet segítségével minél több információt igyekeztek összegyűjteni az adott vitaminról: például, hogy mire való, miben található, milyen jótékony hatása van, mit okoz a hiánya, mennyi a szervezet számára ajánlott napi szükséglet. Az információkat összegyűjtve megosztották egymással az ismereteket. A csapatok kapitánya egy-egy nagymama volt, akik segítették a gyermekeket, valamint tapasztalataikat adták át a résztvevőknek. Marika, Margit, Judit, Edit és Ica mama mesélt arról, milyen ételeket lehet készíteni abból a gyümölcsből, zöldségből, ami az adott vitamint tartalmazza. A csapatok összefoglalták azt is, hogyan előzhetőek meg a betegségek. A zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellett megemlítették a kézmosás, és a megfelelő folyadékbevitel fontosságát is. Természetesen nem maradhatott el a kóstoló sem. A nagymamák segítségével gyümölcstálak készültek, amik az elkészítés után gyorsan el is fogytak, ezzel is bizonyítva, a gyermekek megfogadták az elhangzott tanácsokat. A nagymamák és gyermekek egyaránt nagyon jól érezték magukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.