Bulvár

Újból őrizetben az édesanyját folyamatosan zsaroló férfi

Újból őrizetben az édesanyját folyamatosan zsaroló férfi

2017. november 2., csütörtök
Újból őrizetben az édesanyját folyamatosan zsaroló férfi

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a helybeli férfinak, akit édesanyja sérelmére elkövetett zsarolás miatt nem jogerősen elítéltek, ennek ellenére cselekményét tovább folytatta.

A vádirat szerint a vádlottat 2017. februárjának elején nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, mivel zsarolta és kifosztotta édesanyját. A vádlott ezt követően visszaköltözött abba az ingatlanba, amelyet édesanyjával közösen használtak. Alig egy hónap elteltével a vádlott ismételten alkoholizáló életmódot kezdett folytatni, amelyhez a szükséges pénzt az anyjától követelte, melynek során őt megveréssel, megöléssel fenyegette, tettleg bántalmazta, többek között fejét ököllel megütve, lábát rugdosva. Előfordult az is, hogy a sértettet éjjel felkeltette, arra kényszerítette, hogy vacsorát hozzon neki. A fenyegetések kiterjedtek arra is, hogy a sértett adja át bankkártyáját, amellyel azután a gyanúsított vásárolt magának. A cselekményekkel összefüggésben a bíróság 2017. szeptember végén 30 napi időtartamra a gyanúsított vonatkozásában távoltartást rendelt el, azonban ennek szabályait megszegte, továbbra is bejárt édesanyja lakásának lépcsőházába, a lakás ajtaját verte, csöngetett, a redőnyt dobálta, valamint az alagsorba is beköltözött. Őrizetbe vételét közvetlenül megelőzően a gyanúsított ismételten megjelent a lakásnál, az ajtót nyitó sértettet megragadta és veréssel fenyegetve betolta a lakásba, majd őt a rendőrök előállították. A sértett ezzel összefüggésben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt folyamatban levő eljárásban a bűnismétlés veszélyére, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta az ügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatásának ismételt elrendelését. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság dönt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.