Közélet

Tovább csordogált a Szeviép-per, kitűzték a következő tárgyalás időpontját

Tovább csordogált a Szeviép-per, kitűzték a következő tárgyalás időpontját

2017. november 10., péntek
Tovább csordogált a Szeviép-per, kitűzték a következő tárgyalás időpontját

Tanúmeghallgatással folytatódott a Szeviép-ügy tárgyalása, ezúttal egy néhány hónapig a Zrt-nél feladatot ellátó személyt hallgattak ki Szegeden.

N. Imre tanú elmondása szerint 2010 elején, mintegy három hónapot töltött a Szeviépnél. Vezető tisztségviselő volt, aláírt munkaszerződéssel nem rendelkezett, így fizetést sem kapott. Úgy fogalmazott, a feladatellátásra egy akkor nehéz helyzetben lévő céghez hívták azzal a céllal, hogy a korábban szerzett munkatapasztalataira támaszkodva segítse a cég működését, „életben tartását”. Hangsúlyozta, amikor oda került, akkor még nem indult csődeljárás, rövidesen viszont bekövetkezett. N. Imre elmondta, véleménye szerint ezután aligha lett volna elkerülhető a későbbi felszámolás, ezért döntött a távozás mellett.

A következő tárgyalást az ügyben december 15-én tartják.

Mint korábban

megírtuk

, még 2015 áprilisában emeltek vádat a három volt Szeviép-vezér ellen „különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntett” vádjával. Az elsőrendű vádlott O. Józsefre, a másodrendű vádlott, B. Sándorra és a harmadrendű vádlottra, P. Lászlóra az ügyben eljáró ügyész letöltendő szabadságvesztést indítványozott, illetve további büntetéseket és intézkedéseket. Bár másfél milliárd eltüntetésével vádolják az egykori Szeviép-vezéreket, a felszámolási eljárás során hozzávetőlegesen 6 milliárd 500 millió forint hitelezői igényt jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.