Közélet

Török Márkot tíz év után sem lehet kirobbantani a HÖK székéből

Török Márkot tíz év után sem lehet kirobbantani a HÖK székéből

2017. november 6., hétfő
Török Márkot tíz év után sem lehet kirobbantani a HÖK székéből

Ön szerint rendben van-e, hogy Török Márk maradhat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke egy évtized után is?

Ez a kérdés szúrt szemet Ikotity Istvánnak is, aki levelében megkérdezte Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterét, "Rendben van-e, hogy Török Márk maradhat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke egy évtized után is?" A miniszter helyett azonban Rétvári Bence államtitkár

válaszolt

. Aki kifejtette, a szegedi egyetemtől azt a tájékoztatást kapta, hogy Török Márk elnöki megválasztása a 4 éven túl fennálló tisztsége miatt az intézmény álláspontja szerint is jogszabályba ütközik, ezért a rektor megsemmisítette a Török megválasztásáról szóló választmányi határozatokat – írja a

hvg. hu

. „Az EHOK mindkét határozattal szemben jogorvoslattal élt, melynek alapján mindkét ügyben közigazgatási nemperes eljárás van folyamatban. Ennek alapján bírósági hatáskörbe tartozik annak megítélése, hogy Török Márk a jogszabályoknak megfelelően tölti be az EHÖK elnöki tisztségét vagy sem” – írta Rétvári.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.