Sport

Több mint 800 millióból építik át a Maty-éri pályát

Több mint 800 millióból építik át a Maty-éri pályát

2017. november 16., csütörtök
Több mint 800 millióból építik át a Maty-éri pályát

Jövőre startol a munka a szegedi Olimpiai Központnál, és azt ígérik, egy év alatt be is fejezik.

Szeged város közgyűlése legutóbbi ülésén elfogadta a Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ fejlesztésével összefüggő településfejlesztési döntéseket. A beruházásra azért van szükség, mert Magyarország, pontosabban Szeged ad otthont a 2019-es gyorsasági világbajnokságnak. Mint arról a közgyűlés által tárgyalt anyag is szól, az építkezéseknek köszönhetően többek között egy legnagyobb biztonságot garantáló, komplett partvédelemmel rendelkező versenypálya jöhet létre, e mellett modernizálják a rajtgépeket, eredményhirdető teret alakítanak ki, és új céltornyot is építenek. Az ügyben megkerestük a fenntartó Nemzeti Sportközpontokat is, akik válaszukban elmondták, a beruházásnak köszönhetőn az osztósziget használhatóbbá tétele érdekében egy új bekötő híd és egy belső összekötő híd is épül, az új tetőszerkezetek modern külső megjelenést kölcsönöznek a lelátóknak és a VIP épületeknek, de a közművek-vízkormányzó műtárgyakat is fejlesztik a pálya és a kiszolgáló részek esetében is. A szükséges munkák elvégzéséhez

a kormányhatározat alapján

835,88 millió forintot különítenek el a központi költségvetésből, jelenleg a beruházás közbeszerzési eljárás kiírásának előkészítése zajlik. A tervek szerint 2018 első felében látnának munkához, és egy év után, 2019 elején készülnének el azzal. A világbajnokságot 2019 augusztusában rendezik a Maty-éri pályán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.