Politika

Soros György is kitöltötte a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt!

Soros György is kitöltötte a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt!

2017. november 20., hétfő
Soros György is kitöltötte a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt!

Hosszú közleményben reagált az amerikai tőzsdecápa a magyar kormány róla szóló konzultációjára. Részletesen próbálja cáfolni az egyes kérdéseket, állításokat. A Fidesz reagált Soros írására.

Szinte az összes balliberális lap beszámolt arról, hogy Soros György személyesen reagált és írt egy igen hosszú közleményt a magyar kormány legújabb konzultációjáról. Ebben cáfolni igyekszik azt, hogy létezne "Soros-terv", és hosszassan magyarázza, mit és hogyan értett, írt korábban. A 168Óra némileg rövidítve

ismerteti

Soros közleményét. A milliárdos ebben cáfolja, hogy dróton rángatná Brüsszelt, és lényegében újra elmondja, amit már korábban is, miszerint némileg változott az álláspontja a migrációs válság kirobbanása óta.

Bréking: az Európai Parlament megszavazta a kötelező betelepítési kvótát

Pár perce annak, hogy az Európai Parlament elfogadta a rendeletet. Döntés született arról, amire a kormány hónapok óta figyelmeztet - írta Facebook-oldalán Dömötör Csaba államtitkár. Az uniós intézmények megindítanák a betelepítéseket. Nem önkéntes, hanem kötelező jelleggel. Állandó rendszert hoznának létre, létszámkorlát nélkül.

Soros György most (is) azt írja, hogy

  • már nem 1 millió, hanem csak 300 ezer menekültet kellene befogadnia Európának évente;
  • szükség lenne arra, hogy azEurópai Unió közös mechanizmus szerint bírálja el a menedékjogot kérelmezők beadványait és elhelyezze a menekülteket;
  • jó lenne, ha ez önkénetesen működne;
  • és az EU-nak15 000 eurós összeget kellene juttatnia minden menekültnek az első két évben.

Szerinte nem az a cél, hogy

"az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen",

és nem része a Soros-tervnek, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

UPDATE: A Fidesz reagált Soros írására

Gulyás Gergely kormánypárti politikus budapesti sajtótájékoztatón reagált Soros György fenti szavaira.Gulyás a nyilatkozatot úgy kommentálta:

"eddig azt tapasztalták, hogy Soros György az általa támogatott szervezeteken, az Európai Parlamenten (EP), brüsszeli szövetségesein és alapítványain keresztül támadta a magyar kormányt és Magyarországot, de most személyesen is beszállt a küzdelembe".

A politikus a "Soros-tervet" hozta fel, amelyben elmondása szerint Soros maga tett konkrét javaslatokat a migránsok betelepítésére, a migráció legalizálására. Gulyás Gergely szerint Magyarországon alkotmányos keretek között civil szervezetek szabadon működhetnek, ha viszont például Magyarországot külföldön szervezetten próbálják lejáratni, akkor ezt a tevékenységet vizsgálni kell. Gulyás megerősítette,

"Sorosmigrációval kapcsolatos javaslatait - "brüsszeli szövetségesein keresztül" - már sikerült átvinni az EP-n. A testület egy olyan határozatot fogadott el - folytatta -, amelyet "Soros egyik szövetségese" terjesztett elő, és amely "feketén-fehéren tartalmazza a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvótát", az EU-ba lépő migránsok automatikus betelepítését, a felgyorsított családegyesítést"

- amely Németországban olyan vitákhoz vezetett, hogy úgy tűnik, a koalíció sem tud létrejönni -, és tartalmazza a betelepítést elutasító országok megbüntetésének szándékát is. A frakcióvezető úgy összegzett: Soros György azért fenyegeti most már nyíltan Magyarországot, mert a magyar migrációs politika továbbra sem akar engedni a bevándorlást támogató erőknek.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.