Közélet

Rekordszámú kormánytisztviselő segített vérével

Rekordszámú kormánytisztviselő segített vérével

2017. november 13., hétfő
Rekordszámú kormánytisztviselő segített vérével

A megyei kormánytisztviselők közül egyre többen adnak vért. A hivatalnokok a hét további részében a megye több pontján csatlakozhatnak az akcióhoz.

A Véradó hét keretein belül évente kétszer, nyár elején és ősz végén csatlakoznak a kormánytisztviselők a kiszállásos, vagy az intézeti véradásokhoz. Rendkívül sikeres az akció, a korábbi időszak legjobb évében 116-an adták le vérüket a régióközpontban, de most előzetesen is 150-nél többen jelentkeztek. Rajtuk kívül már az első percekben csatlakoztak olyanok, akik kitelepülésünket látva kaptak kedvet a véradáshoz” – nyilatkozta Szekeres Veronika, a Szegedi Regionális Vérellátó Központ régióigazgatója a SZEGEDma hírportálnak a 16. Véradó hét alkalmából. Nemcsak a Csongrád Megyei Kormányhivatalban, hanem az egész országban meghirdetik a lehetőséget a tisztviselők számára, amelyhez a délkeleti megyében mintegy kétszáz hivatalnok csatlakozott. Stílusosan véradás közben beszélt lapunknak az akcióról Holubán Csilla, a járási hivatal vezetője. Elárulta, állami tisztviselőként fontos számukra, hogy honfitársaikon segíthessenek, s egyben példát mutassanak. Szegede mellett Makón, Hódmezővásárhelyen és Szentesen adnak vért a hivatalnokok. Ferenczi Petra minden alkalmat megragad, hogy a maga módján hozzájáruljon a betegek gyógyulásához. Elárulta, örül, hogy Szegeden kitelepül a Csongrád Megyei Vérellátó Szolgálat, mert csupán munkaidőn túl tudna vért adni, pedig számára egészségügyi szempontból a délelőtt a legmegfelelőbb.Kantó Gyula személyes indíttatásból érzi fontosnak, hogy itt legyen. „A lányomon egy öt óra hosszáig tartó műtétet hajtottak végre, rengeteg vért kapott, kötelességem ezt visszaadni” – fogalmazott lapunknak. A Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársa 18 évesen, majd a katonaság alatt is segített vérével, most évente három-négyszer ad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.