Krimi

Potencianövelő tablettát és védett madarakat csempésztek

Potencianövelő tablettát és védett madarakat csempésztek

2017. november 15., szerda
Potencianövelő tablettát és védett madarakat csempésztek

Vádat emeltek azzal a két német állampolgárságú férfival szemben, akik tavaly áprilisban Magyarországon nem forgalmazható potencianövelő tablettákat, valamint védett madarakat akartak az országba behozni.

A pénzügyőrök ellenőrizték az egyik vádlott által vezetett gépkocsit Röszkénél, és annak hátsó ülésén, valamint a csomagterében tíz példány tengelic madarat találtak. A gépkocsi utasa Törökországban vásárolta a madarakat, a sofőr pedig megengedte neki, hogy a kocsiban szállítsa őket – tudtuk meg a Csongrád Megyei Főügyészség sajtóközleményéből. A tengelic Magyarországon védett faj, behozatalához, szállításához környezetvédelmi hatóság engedélye szükséges, ezzel viszont a vádlottak nem rendelkeztek. A madarak eszmei értéke 250 ezer forint volt. A sofőr a madarakon túl még nyolcszáz darab potencianövelő hatással rendelkező tablettát is elrejtett a kocsiban, a tabletta gyógyszernek minősült, így annak beszerzése, importja hatósági engedélyhez kötött. A vádlott ilyen engedéllyel nem bírt, a mennyiség pedig indokolatlanul nagy volt. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a sofőrrel szemben természetkárosítás bűntette és egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt, míg utasával szemben természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat. Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.