Bulvár

Potencianövelő gyógyszer, alkohol és cigaretta bukott Röszkén

Potencianövelő gyógyszer, alkohol és cigaretta bukott Röszkén

2017. november 12., vasárnap
Potencianövelő gyógyszer, alkohol és cigaretta bukott Röszkén

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 68 liter alkoholt, 70 doboz gyógyszert és 100 doboz cigarettát találtak két autóban Röszkén. A gyógyszert, valamint a jövedéki termékeket lefoglalták és eljárást indítottak.

A NAV munkatársai egy német utánfutóval érkezett, lengyel rendszámú Peugeot Boxert ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető szerb férfi és szintén szerb utasa úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a csomagok tételes vizsgálata mellett döntöttek. A szigorított ellenőrzés meghozta az eredményt, hiszen a számos táskából, csomagból összesen 30 liter szeszesital, 100 doboz – Marlboro, Camel, L&M márkájú – magyar adójegy nélküli cigaretta, valamint 70 doboz Kamagra Oral Jelly 100 mg feliratú gyógyszer került elő. Az autó sofőrje az előkerült termékeket magáénak vallotta, azonban azok adózott voltát nem tudta igazolni. Szintén Röszkén akadt fenn a vizsgálaton az a svájci férfi, aki egy Mercedesben, különböző zöldségekkel álcázva, összesen 38 liter alkoholt próbált meg bejelentés nélkül áthozni a határon. A pénzügyőrök, vizes palackokba töltve, a személyautó pótkerék tartó rekeszéből és a csomagtartó oldalkárpitja mögül pakolták ki a zárjegy nélküli, illegális alkoholterméket. A több százezer forint értékű, elrejtett adózatlan dohány-, és alkoholterméket a NAV munkatársai lefoglalták. A járművet vezető két férfi ellen vámigazgatási eljárás indult, míg a Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerszállítmány tekintetében, egészségügyi termék hamisítása miatt a rendőrség is eljárást folytat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.