Sport

Női vízilabda: fővárosi győzelemmel folytatta a Szeged

Női vízilabda: fővárosi győzelemmel folytatta a Szeged

2017. november 15., szerda
Női vízilabda: fővárosi győzelemmel folytatta a Szeged

Az UVSE Margitsziget otthonában arattak győzelmet a hétközi fordulóban a szegedi csajok.

A forduló előtt nyeretlen UVSE Margitsziget ellen folytatta a bajnokságot a Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash csapata a hétvégi kupabúcsút követően. Nikki Marie Bell kihasznált emberelőnyével indult a meccs, amire Faragó Kamilla ötméteresből válaszolt - viszont Lengyel Dominika szintén ötösből újra vezetést szerzett a Szegednek. A szívósan játszó hazaiak a negyed utolsó másodpercében Faragó szabaddobásának köszönhetően harmadjára is egyenlítettek, majd a csendesebb második negyedben először alakult ki kétgólos különbség a meccsen, miután Árkosy Lilla talált be két perccel a nagyszünet előtt. Alig fél percig volt csak ez így, de 4-5 után a maradék fél percet még két gólra is ki tudta használni a szegedi csapat, így hárommal vezetett Molnár Péter együttese 16 perc után. A harmadik negyedben sem változott a kép, azonban az utolsó játékrész kezdete előtt Rácz Daniella akciógóljával, majd Lengyel Dominika ötösével végképp eldőlt a meccs, hiszen ekkor már 12-7-re vezettek a Tisza-partiak, akik végül hattal, 14-8-ra nyertek a Hajós Alfréd uszodában, köszönhetően többek között a hat gólig jutott Lengyel Dominikának. Ez volt a szegediek szezonbeli harmadik sikere, Kádár Ildikóék legközelebb november 25-én, 18.30-tól a Ferencvárost fogadják a SZUE-ban.

Női vízilabda OB I, 7. forduló

UVSE Margitsziget - Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 8-14 (3-3, 1-4, 3-4, 1-3)

Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Marnitz Miklós, Tordai Gábor.

UVSE:

Drajkó - Telek, Baksa 1, Faragó K. 3, Lantos 2, Pál, Koppány. Csere: Pápai (kapus), Dobos, Gálicz 1, Vida, Valentin, Hajdú, Forgács 1. Vezetőedző: Áts Bertalan.

Szeged:

Hosking - Árkosy 3, Lengyel A., Kádár, Rácz D. 2, Bell 3, Lengyel D. 6. Csere: Laboncz, Botka, Tóth P. Vezetőedző: Molnár Péter.

Emberelőny:

7/2 ill. 5/1.

Ötméteres:

3/2 ill. 3/2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.