Egyetem

Nincs több sorban állás – diákhitel e-aláírással

Nincs több sorban állás – diákhitel e-aláírással

2017. november 6., hétfő
Nincs több sorban állás – diákhitel e-aláírással

A felsőoktatásban tanulók számára lehetővé tették a személyes megjelenés, illetve a papír alapú dokumentumok nélküli diákhitel igénylést. A Neptun felületén keresztül bárki számára elérhető az elektronikus aláírással történő szerződés.

„Gyakorlatilag megkímélik a hallgatókat az esetlegesen órákon át történő várakozástól. Már harmadik éve igénylem a diákhitelt és eddig egyszer sem sikerült elsőre elintéznem, minden alkalommal többször is sorba kellett állnom, ezért nagyon örülök a lehetőségnek” – fogalmazott portálunknak

Ármin

, majd hozzátette egyáltalán nem idegenkedik a webes felületen történő szerződéskötéstől. Az

Origónak

a Diákhitel Központ Zrt. felett tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bernáth Tamás elmondta: mérföldkőnek tekinthető az elektronikus aláírással történő hiteligénylés bevezetése. A fejlesztés és a megvalósítás része, annak a társadalmi átalakulásnak, amelyet a technológia fejlődése magával hoz. Az online hiteligénylés a Neptun tanulmányi rendszerből indítható, melynek feltétele az igénylő Ügyfélkapus hozzáférése és azonosítója, majd a Diákhitel Direkt felületén folytatódik. A program a bevitt adatok alapján ellenőrzi a hitelre való jogosultság feltételeit. Ezt követően a sikeres személyazonosítás után a Diákhitel Direkt felületén megtörténik az elektronikus aláírás. „Az elsődleges előnye, hogy csupán pár percet vesz igénybe, és semmilyen dokumentumot nem kell csatolni, kicsit mégis idegenkedem tőle. Ezért valószínűnek tartom, hogy ebben a félévben még a hagyományos ügyintézési mód lehetőségével fogok élni” - – fogalmazott

Erzsébet

, a Szegedi Tudományegyetem másodéves hallgatója. A Diákhitel Központ Zrt. tájékoztatása szerint a hagyományos diákhitel igénylési módok továbbra is megmaradnak, ellenben szeptember 6-tól lehetőség nyílt a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokon alapuló, e-aláírással történő szerződéskötésre is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.