Sport

Munkába állt Márton Anita

Munkába állt Márton Anita

2017. november 7., kedd
Munkába állt Márton Anita

Túra Magyarország legmagasabb pontja körül: aktív kikapcsolódás után kezdte meg a felkészülést a következő versenyidényre a szegedi súlylökő.

"Kétszer egy hét teljes, bár inkább aktív pihenő volt. A párom nagyon szeret túrázni, öt napot töltöttünk a Kékestetőn és környékén, gyakorlatilag körbetúráztuk a teljes tájat. Szerencsére tökéletes időnk is volt, szeptember végén volt egy nyaralásunk. Nem kimondottan pihenésről van szó, hanem inkább fejben kell kikapcsolódni a hosszú szezon után. Úgy érzem, sikerült is kipihennem magam, november másodikán el is kezdtük a munkát, ez a munka adja meg a jövő évem alapját" – mondta a felkészülését megkezdő Márton Anita, akire 2018-ban két kiemelt verseny vár: márciusban a fedettpályás világbajnokság, míg augusztusban a szabadtéri Európa-bajnokság kerül fókuszba, ezek előtt a fedettpályás versenyszezon februári rajtja az első fontos dátum. A békéscsabai színekben versenyző atléta azonban még egy nagy egyéni elismeréssel is gazdagodhat idén, ugyanis ezúttal is jelölték az Év női Atlétája díjra. "Mindig nagy megtiszteltetés, hiszen ezzel elismerik a munkámat. Tavaly is jelöltek, nagy öröm számomra, hogy idén is ott lehetek a listán" – tette hozzá. Az olimpiai bronzérmes atléta számára sűrű időszak következik, edzőtábor edzőtábort követ: Békéscsaba és Székesfehérvár is szerepel a programban, miközben Szegeden is készül a következő idényre. "90%-osan elégedett vagyok az évemmel, hiszen helyezésben azt sikerült megvalósítani, amit szerettem volna, a legjobb időben sikerült kihegyeznem a formám. Amit sajnálok, hogy nem sikerült megjavítani az egyéni csúcsomat, nem sikerült 20 méter fölé lökni, de ez normális, hiszen az élsportban nehéz fejlődni, ezt nem is sikerül minden évben hozni. Pozitívan megyek tovább, végzem a munkát, várom a következő versenyszezont" – nyilatkozta az idén fedettpályán újból Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes sportoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.