Közélet

Több száz kóborkutya grasszál az utcákon

Több száz kóborkutya grasszál az utcákon

2017. november 15., szerda
Több száz kóborkutya grasszál az utcákon

A legtöbb állat jó kondícióban van, barátságos, sőt sokukon nyakörv is van, de sajnos nincsenek chippel ellátva. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete szerint a kóbor állatok számának növekedése a városban zajló ebösszeírás miatt is lehet.

Balogh Ernő okleveles állatvédőr, az egyesület elnöke úgy látja, az emberek megijedtek az ebösszeírástól. Több állatorvos is jelezte, hogy rohamszerűen vitték a kutyusokat beoltatni, chippeltetni, mert sajnos nagyon sok ebet nem láttak el ezzel az eszközzel, pedig kötelező. Hozzátette,

aki nehéz helyzetben él és nincs pénze, lehet, hogy inkább az utcára teszi az állatát, bízva abban, hogy valaki befogadja.

A szakember arra kéri a kutyatulajdonosokat, hogy még véletlenül se tegyék ki az utcára kedvencüket, hiszen ezzel bűncselekményt követnek el. Amennyiben valaki nehéz körülmények között él, és nem tudja beoltatni és chippeltetni kutyáját, keressék fel a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületét, illetve együttműködő szervezetét, a helyi családsegítő szolgálatot. Kiemelte, fontos, hogy mindenki számára jó megoldást találjanak a kialakult helyzetre, így a jövő héten az önkormányzattal is tárgyalnak az állatoknak a beoltatásáról és chippeltetéséről. Erre azért is nagy szükség van, mert

a helyi és környékbeli állatvédők, menhelyek, állatotthonok nem tudnak több kutyát befogadni,

de azt mindenképp meg kell akadályozni, hogy az állatok az utcára kerüljenek, és esetleg tragikus balesetet okozzanak. Balog Ernő végül azt is hangsúlyozta, hogy fontos az ebösszeírás. Az állattartóknak viszont a szemléletén kellene változtatni és ösztönözni őket arra, hogy beoltassák és chippeltessék kutyáikat, hiszen ez a felelős kutyatartás legelső lépése. A törvény által meghatározott pénzbüntetés kiszabása csak ezután következhetne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.