Szórakozás

Megalkuvás nélkül zenél első nagylemezén a SKORE

Megalkuvás nélkül zenél első nagylemezén a SKORE

2017. november 21., kedd
Megalkuvás nélkül zenél első nagylemezén a SKORE

A szegedi banda tagjai úgy tartják, elsősorban saját egyéniségüket kell a zenébe önteniük, hiszen csak úgy lesz hiteles a produktum.

A Brindza Tamás énekes, Bindics Botond dobos, Diós Dávid basszus gitáros, Oláh Tamás és Szénási Zsolt gitárosok alkotta

SKORE

formáció a közelmúltban adta ki első nagylemezét. Elmondták, a progresszív rockzenei vonalat képviselik, ugyanakkor zenéjükben megjelenik több stílusjegy, kevésbé kötött szerkezetű dalokat írnak mély tartalommal, egyedi stílusban.

Úgy érzik, a Missing Chapter lemezük egy kiforrottabb és letisztultabb korong lett, mint a 2015-ben kiadott Empty Space címre hallgató kislemezük.

Véleményük szerint minden bandatag sokat fejlődött a saját hangszerén, új effekteket próbáltak ki, a korábbiaktól eltérő hangzásvilággal rukkoltak elő, de ami a legfontosabb: a személyiségük szellemi és érzelmi vonatkozásban is fejlődött, amely a zene tartalmában is megmutatkozik. A hét dalt tartalmazó új lemez egyelőre online hallgatható, de hamarosan kézzelfogható formában is napvilágot lát. Digitalizált világunkban a szövegkönyvvel ellátott CD még mindig komoly értéket képvisel a zenészek körében, jóleső érzés számukra a munka gyümölcsét fizikailag is megtapintani. Az első nagylemez számukra csupán egy lépcsőfok, az előzetes elképzeléseiket azonban megvalósították. A stúdiómunka és a koncertek élménye még szorosabbra fűzte a szálakat a tagok között.

„Pozitív visszajelzések érkeztek felénk az új lemezről, a hallgatói táborunk bővült, szélesebb körben tudtunk zenekedvelőket megszólítani” – emelte ki Brindza Tamás, a csapat frontembere, hozzátéve, nincs rajtuk a közönség nyomása, hiszen az elsődleges cél az önmegvalósítás, nem pedig a kiszolgálás. A SKORE zenészei arra törekednek, hogy kompromisszum nélkül, megtartva eredeti koncepciójukat és stílusukat tudják bővíteni a hallgatótáborukat. Ebben nagy segítségükre lehet a közösségi oldalak adta lehetőségek, bár úgy vélik, a túl sok tartalom között ma már nem egyszerű egy zenebarátnak „kiszűrni” az értéket. Hangsúlyozták, a november eleji nagysikerű szegedi lemezbemutató koncertet egy szabadkai kiruccanás követte, legközelebb december elsején Békéscsabán, a Narancs Rock Klubban csapnak a húrok közé.

Hallgassa meg a banda lemezét itt:

Fotók: Kovács Ferenc; Szilágyi Frank

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.